Namibië

Etosha National Park

5min. leestijd

Etosha National park, ook wel ‘Great white place’ genoemd, is het grootste natuurpark van Afrika en is al gesticht in 1907. Het park ligt in het noorden van Namibië en is bijna net zo groot als Nederland. Een groot deel van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte. Men denkt dat dit vroeger een meer is geweest dat nu ingedroogd is. De San legende vertelt echter een ander verhaal. Zij geloven dat de plaats die de zoutvlakte nu inneemt vroeger een dorp is geweest waar iedereen behalve de vrouwen waren afgeslacht. Één van de vrouwen was zo overstuur van de dood van haar familie dat zij huilde tot haar tranen een enorm meer vormden. Toen deze was opgedroogd, was er niks meer over dan een grote witte bron.
 

Het park is het beste te bezoeken aan het einde van de regentijd. Dit is de tijd wanneer de dieren zich verzamelen rondom de waterdrinkplaatsen. De dieren zijn dan gemakkelijk te vinden.
Je kunt hier niet alleen grote kuddes olifanten en zwarte neushoorns zien, maar ook springbokken, giraffen, oryxen, zebra’s, impala’s, struisvogels, hyena’s, leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.
Benieuwd naar onze accommodaties in Etosha? Lees dan meer over de camps & lodges.

01 01