Elephant Valley Project

3min. leestijd

Ben je op reis in Cambodja en houd je van dieren? Breng dan zeker een bezoek aan het Elephant Valley Project. Het Elephant Valley Project is het enige project in Cambodja die zich echt richt op het herstel en de leefomgeving van de olifanten.

Wat doen ze bij Elephant Valley Project nou eigenlijk?

In de bossen van Sen Monorom bevindt zich het Elephant Valley Project, dat onderdeel is van stichting ELIE (Elephant Livelihood Initative Environment). Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de olifanten en hun natuurlijke leefomgeving, maar ziet er ook op toe dat de leefomstandigheden van de lokale bevolking, de Bonung, verbeteren.

De olifanten die er opgevangen worden kunnen hier herstellen en genieten van hun pensioen en hun eigenaren krijgen in ruil hiervoor voedsel of medicijnen.

Op dit moment leven er tien olifanten in het reservaat. Al deze olifanten zijn getraumatiseerd. Ze hebben een zwaar werkverleden of zijn gebruikt binnen de toeristen sector. Het doel van deze opvang is om de olifant de laatste jaren van zijn leven als olifant te laten leven. Omdat ze jarenlang als werkpaarden zijn gebruikt weten ze zelf niet zo goed hoe dit moet. Elke olifant heeft een eigen verzorger, dit noemen ze een Mahout. Deze verzorger begeleid de olifant en geeft medische zorg als dit nodig is.

Tijdens je bezoek verteld men het levensverhaal van de olifanten, wandel je door de jungle en observeer je deze prachtige beesten. Je kunt ze volgen in hun dagelijks leven in het bos. Ze eten en badderen wanneer zij dat willen en niet op de momenten dat toeristen dat willen.

01 01