Costa Rica

Een aantal hoogtepunten van Costa Rica

10min. leestijd

Vrijdagmiddag. Vanuit mijn werk ga ik meteen door naar Schiphol, stap in het vliegtuig en vertrek naar San Jose, Costa Rica! Eenmaal geland, zie ik iemand van het lokale agentschap met een bordje met daarop mijn naam: kan niet missen. Downtown zie ik hele leuke kroegjes, barretjes en restaurants waar je voor heel goedkoop kunt eten en drinken dus ik besluit te genieten van deze luxe. Wat een leuke stad is dit zeg!

De volgende dag word ik om 06.50 uur opgehaald en gaan we op weg naar Tortuguero. We stoppen bij de plaats Matina, waar we op de boot naar Tortuguero stappen. Eenmaal aangekomen lijkt het wel alsof je in een miniatuurstad loopt; weinig huizen, een paar restaurantjes en wat winkeltjes. Na het avondeten gaan we op schildpadden-tour. De schildpadden komen aan land om eieren te leggen en dit is uniek om mee te maken. Je mag alleen met een ervaren, gediplomeerde gids het strand op.

De volgende ochtend gaan we in alle vroegte per boot door het Nationale Park. We zien van alles: apen, kaaimannen, toekans, papegaaien en schildpadden.

 

Hierna reis ik door naar Sarapiqui. Je kan hier paardrijden, ‘whitewaterraften’, canopy, ‘rappelling’ en wandelen. Je kunt er de hele dag vertoeven en meerdere activiteiten doen. Ik koos voor het wandelen onder begeleiding van een gids. Inmiddels weet ik heel wat meer over de flora & fauna van het gebied. Echt leuk. Dan door naar La Fortuna, waar we meteen naar de hotsprings gaan! De hotsprings zijn baden waarvan het water natuurlijk verwarmd is door de nabijgelegen Arenal vulkaan. Ook heb ik hier een mooie boottocht over het meer gemaakt. Vanaf het meer heb je goed uitzicht op de omgeving, de vulkaan en de dieren die bij het meer leven. Aan de overkant van het meer staat een busje klaar die me naar Monteverde brengt. Een prachtig groen omgeving, vol met koffieplantages. Uiteraard maak ik hier een interessante tour over deze plantages en drink een goede, stevige kop koffie.

Het Selvatura Park is hier trouwens in de buurt. Er is hier veel te doen: canopy, skywalk, hikes, vlindertuin en een kolibrie tuin.

Hierna is het gedaan met het groen en vertrek ik weer naar San Jose. Ik bezoek de stad dit keer en ga naar het Goudmuseum, het Nationaal Museum en de centrale markt (hier kun je ontzettend veel verschillende dingen kopen).

Vroeg op, want vandaag ga ik naar Montezuma, een klein backpackers-dorpje met een erg goede sfeer. Je hebt er diverse hotels, winkeltjes en restaurant en uiteraard een strand. Het is hier weer prachtig en ook weer anders dan wat ik tot nu toe gezien heb. Ik maak een hike naar de watervallen en kom bij op het prachtige strand! Een perfect einde van een perfecte reis.

01 03