Canada

Rondje Edmonton Canada per camper

15min. leestijd

Canada, het land met overweldigende natuur. En dat dit land overweldigend mooi is, kan ik bevestigen! Vorig jaar ben ik op reis geweest naar Canada en heb ik een 'rondje' Edmonton gereden. Hieronder neem ik jullie mee op mijn reis. Lees verder en geniet van mijn 1963 kilometer lange avontuur door Canada. 

Edmonton - 19 mei 2019

Aankomst Edmonton, de vijfde grote stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Alberta

Na een voorspoedige vlucht met een overstap in Toronto kwamen we aan in Edmonton. We verbleven in Chateau Lacombe, dit ligt downtown en met een mooi uitzicht over de rivier.

Edmonton – 20 mei 2019

Edmonton beter bekijken. Edmonton is een echte festival stad omringd door sensationele natuur

We hebben de ochtend besteed aan een wandeling door downtown: het bekende ijsstadion waar Wayne Gretzky heeft geschitterd, het Alberta Museum, het Brewery District en tenslotte via de riverside en het park naar het zuiden, naar Strathacona. Een levendige wijk met veel leuke cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes. Een andere optie is om de stad per fiets te ontdekken, wel rekening houden met een paar klimmetjes, maar heel goed te doen.

Wabamun Lake - 21 mei 2019

Ophalen van de camper van Four Seasons en ’s avonds het eerste kampvuurtje

Na het ontbijt werden er opgehaald door Four Seasons en naar de camper in Leduc gebracht. Na het zetten van de nodige handtekeningen, parafen en instructies konden we op weg met de ‘vrachtwagen’, de Xlarge motorhome. We hadden twee mountainbikes erbij gehuurd en er waren twee gloednieuwe (het prijskaartje zat er nog op) op het rek aan de achterkant bevestigd. Vlakbij is de Wallmart en konden we boodschappen inslaan voor 2 weken. (tip: een boodschappenlijst is geen overbodige luxe!). Via B -wegen (even geen snelweg met het bakbeest!) reden we in 2 uurtjes naar Wabamun Lake Provincial Park ten westen van Edmonton. Mooie campground met ‘shower & power’ & firepit, dus het eerste vuurtje konden we stoken. Rustige en ruime plek en zeker een aanrader. Omdat het vlakbij Edmonton ligt zal het de weekenden echter erg druk zijn op en rond het meer en park.

William A. Switzer Provincial Park - 22 mei 2019

Rockies, here we come! Een mooie stop in het William A. Switzer Provincial Park

Rustig opstarten en in één lange rechte weg via Edson en Hinton naar de volgende bestemming het William A. Switzer Provincial Park. Dit ligt ten noorden van Hinton in de bergen en is in de winter een wintersportgebied(je), de langlaugtrails zijn in de zomer hike- en biketrails. Voordat we de bergen inreden hebben we in Hinton even koffie gedronken in een leuk tentje, The Old Grind, (geen keten) met échte koffie.

In Hinton is best veel te doen, er is een ‘beaver boardwalk’ met eromheen veel hike- en biketrails en een mooie golfbaan. Na de koffie reden we naar de campground Gregg Lake in het William A. Switzer Provincial Park. Bij het registreren bleek dat er zojuist een ‘fireban’ was afgekondigd én dat we dus geen gebruik konden maken van de fitepit. Wat we al eerder hadden gehoord was ook dat er een watertekort was en dat daarom de showers en flush toilets gesloten waren en dat we ons eigen water moesten meenemen.

     

William A. Switzer PP – 23 mei 2019

Vanuit de camping Gregg Lake mooie trails voor de mountainbikes gevolgd

De dag dat we in Gregg Lake stonden hebben we de bikes uitgeprobeerd en wat een super fietsen! We hebben een paar mooie trails gevolgd, soms met de fiets op de nek omdat het eigenlijk –bleek achteraf- geen bike- maar hiketrail was. In de middag zijn we dus maar te voet naar ‘Trout Pond’ gegaan want Peter wilde ‘even’ een visje vangen voor het avondeten. Helaas geen succes, maar wel een mooie hike. Maar goed, t was een sportief dagje die helaas met een regen werd afgesloten. Achteraf was dit de enige avond dat we binnen hebben gezeten.

Jasper – 24 mei 2019

Een indrukwekkende rit door de bergen brengt ons bij Miette Hotsprings en Jasper

Zonder ontbijt zijn we vertrokken naar Hinton. Omdat we de dag weer met échte koffie wilden beginnen zijn we weer naar The Old Grind gereden. We konden ‘dumpen’ bij Canadian Tire en hebben getankt, dus we konden helemaal leeg en vol op weg naar Jasper National Park waar we twee nachten zouden verblijven op campground Wabasso.

Omdat Wabasso ook geen shower heeft, maakten we onderweg een tussenstop in Miette Hotsprings om lekker te poedelen en schoon te worden. Het was mooi weer maar best koud, dus ideaal voor de hotsprings.

Heerlijk warm/heet water en heel veel stoom om je heen. We konden de camper makkelijk kwijt op de parkeerplaats. De rit naar Miette Hotsprings is een mooie weg door de bergen en goed te doen met onze camper. We zijn Jasper voorbij gereden en meteen naar campground Wabasso gereden waar we een ‘no service’ plek hadden (no power & no shower) en twee dagen zouden staan. Het is een open camping met niet heel veel bos en ligt aan de Athabasca river. Onze officiële plek was erg scheef dus de camper stond niet lekker, maar het stuk achter de picknicktafel was een stuk beter. Na wat heen en weer steken stonden we tussen de bomen én waterpas. Later reed de parkwachter voorbij en bleef verbaasd staan om te kijken hoe we camper daar hadden kunnen neerzetten.

Gelukkig was de fireban niet van toepassing in Jasper NP, dus we konden weer een vuurtje stoken ’s avonds.

Jasper - 25 mei 2019

Lange wandeling gemaakt bij Valley of the Five Lakes vlakbij Jasper, wat een mooie kleuren hebben de meren!

We wilden vandaag een hike maken bij de Valley of the Five Lakes. Ik dacht dat we vanuit de camping erheen konden fietsen maar bleek dat we de rivier over moesten en de brug lag een stuk verderop. Dit betekende dat de camper toch nodig hadden om erheen te rijden. We hebben meteen maar gevraagd om een andere plek waar we de camper makkelijk konden neerzetten. We waren net op tijd op de parkeerplaats bij de Valley of the Five Lakes en hadden de laatste grote plek om de camper neer te zetten. ‘Five Lakes’ is een mooie hike en we zijn een paar uur onderweg geweest. Daarna in Jasper wat gaan drinken, rondje gelopen en weer terug naar Wasbasso voor de laatste avond in Jasper.

Golden - 26 mei 2019

Via de beroemde Icefields Parkway rijden we vandaag verder naar het zuiden, we passeren het nog bevroren Bow Lake, prachtig!

Vroeg vertrokken om via de welbekende Icefield Parkway naar het zuiden te rijden, einddoel was de ‘first come first serviced’ campground Kicking Horse vlakbij Field.

We zijn een paar keer gestopt : o.a. bij Bow Lake, dat was nog bevroren en begon te ontdooien. Het eerste deel van de route hadden we al eerder gereden en waren we al gestopt bij de meeste ‘highlights’, dus we konden lekker doorrijden zonder het gevoel te hebben iets te missen. We zagen deze dag de 1e beer vanuit de camper. Rond 15.00 uur waren we bij Kicking Horse maar deze camping was nog niet open terwijl in het boekje stond dat ie wel open zou zijn. Balen, dus maar doorrijden naar Golden.

Onderweg gebeld met de Golden Municipal Campground of er nog plek was en dat was het geval. Het is niet het type camping waar we blij van worden, maar het viel mee. De plaatsen met fullservice zijn inderdaad ‘hutje-mutje’ langs de rivier, maar er zijn ook plaatsen met alleen power die in het (kleine) bos staan én een firepit hebben. We kregen een ruime plek en wanneer je met je rug naar ‘de rest’ ging zitten, dan had je toch het gevoel dat je alleen in het bos stond.

Radium Hotsprings - 27 mei 2019

De route gaat vandaag langs de wedlands, de bergen in de verte en het einddoel is Radium Hotsprings, met uiteraard een bezoek aan de hotsprings

Na het ontbijt, de sani-dump, bijvullen van water en een korte stop bij de supermarkt konden we weer op weg. Vandaag was Radium Hotsprings het einddoel. De route gaat langs de wedlands, de bergen in de verte en onderweg zijn er weinig tot geen plaatsjes of stops. We komen erachter dat de tank bijna leeg is (stom!) dus we hopen dat we nog een tankstation tegenkomen. Er is er ééntje, ergens tussen Spillimacheen en Bisco, maar helaas was de internetverbinding daar eruit dus we konden alleen cash betalen. We hadden nog Cad$ 30, dus dat schoot niet echt op. Uiteindelijk hebben we Radium Hotsprings gehaald en zijn meteen daar gaan tanken. Een narrow escape want er zat een overkapping bij het tankstation waar we maar net onder pasten. Ben er wel uitgegaan om het in de gaten te houden en het ging net. Met een volle tank reden we naar de camping. Deze had ik vanuit Jasper gereserveerd voor twee nachten: Camping Redstreak met power én shower. We hadden een prima plek, maar eenmaal op de camping zie je altijd nog betere (meer privacy en vrij uitzicht) plekken, dus voor de 2e nacht zijn we verhuisd. Vanuit deze camping gaan meerdere trails, waaronder ook één naar de hotsprings. Na ongeveer een 3 kwartier lopen door het bos en omhoog en omlaag kom je bij de hotsprings. Dit complex heeft naast de hotspring ook een ‘normaal’ zwembad waar de locals zwemles hebben. Het is altijd lekker om even te zwemmen, maar omdat de noodzaak van een douche er nu niet was, was het minder ‘nuttig’.

                   

Radium Hotsprings - 28 mei 2019

Vandaag de eerste ontmoeting met de bighorn sheeps tijdens een wandeling door de omgeving van Radium Hotsprings

Omdat het vandaag erg warm zou worden, 27 graden!, wilden we naar water. Dus bedachten we om naar Inveremere on the Lake te gaan. In het James Chabot Provincial Park zou het –volgens het boekje- mogelijk zijn om een kano te huren. Daar eenmaal aangekomen bleek dat er niks was, een strandje waar je kon gaan zitten maar meer niet. Om aan een strandje te zitten waren we niet naar Canada gekomen, dus besloten we om het meer heen te rijden. Eerst even Invermere in voor koffie en even rondlopen. Het is een klein stadje/dorp met een hoofdstraat met wat winkeltjes en restaurantjes. Best aardig maar niet om daar heel veel tijd door te brengen. De rit om het meer was mooi maar bracht ons vrij snel weer terug in Radium Hotsprings. We besloten om een andere hike vanuit de camping te doen, door het bos waar het lekker koel was en eindigend aan de voet van de berg tussen de bighorn sheeps, die daar lekker lagen. Op de terugweg liepen langs de “oTENTiks” die op Redstreak ook worden aangeboden. Erg leuk, een ‘hut’ met vier bedden en een eettafel, buiten een firepit en stoelen. Weet niet precies wat je er verder bij kunt huren, maar best een leuke afwisseling voor mensen, die een autorondreis maken en ook het buitengevoel willen beleven.

Bow Valley NP - 29 mei 2019

Vandaag keren we terug naar Banff NP en rijden door de Kootenays weer naar het noorden met Bow Valley als einddoel. We spotten drie Grizzly beren!

Vandaag keren we terug naar Banff NP en rijden door de Kootenays weer naar het noorden. Vanwege ‘beer activiteit’ is het niet toegestaan om in het eerste deel te stoppen en uit te stappen. We zien inderdaad daar ook de eerste drie Grizzly beren! Uiteraard stoppen we wel, maar stappen niet uit. Verderop, wanneer het stopoverbod niet meer van toepassing is, stoppen we bij Dog Lake om een hike te maken. Een mooie hike met veel stijgen (en dalen op de terugweg), twee bruggen over de rivier én gelukkig geen beren. De volgende stop zou Marble Canyon zijn maar daar was ‘werk aan de weg’ en geen parkeerplaats voor onze XL, dus dat komt ‘de volgende keer’.

We zijn doorgereden, voorbij Banff en Canmore, naar Bow Valley Provincial Park voor één overnachting. Deze camping heb ik onderweg gereserveerd en ook daar hebben we ter plaatse van plek gewisseld, zodat we toch een ruime plek (waterpas) met privacy én firepit hadden.

Thomson Creek - 30 mei 2019

Via het outdoor plaatsje Canmore en de Icefield Parkway weer terug naar het noorden, naar David Thompson Country. We spotten veel zwarte beren

Vandaag is het voor het eerst overdag regenachtig, we moeten best veel rijden dus eigenlijk was het niet zo erg. Wel jammer dat we de Icefield Parkway nu in de regen zien en dat is precies ook het deel waar we in 2016 in de sneeuw hebben gereden. We beginnen met een stop in Canmore voor koffie. Ik kende Canmore van lang geleden toen er zowat niks te doen was, maar nu vind ik het eigenlijk leuker dan Banff. Nog niet heel druk, maar wel veel leuke zaken (restaurantjes, winkeltjes, etc.). Je ziet dat het een wintersportplaats is en dat ze in de zomer ook veel te bieden hebben (outdoor activiteiten). Leuk om even rond te lopen, koffie te drinken en te tanken (bij een station zonder dak).We rijden weer naar het noorden, helaas is de weg 1A nog gesloten en moeten we tot Lake Louise over de snelweg. Niet erg, schiet lekker op want we slaan Banff en Lake Louise toch over. Ik zie wel een grote parkeerplaats buiten Lake Louise waar de campers geparkeerd moeten worden, zodat je dan met een shuttle naar het meer kan gaan. Voor Banff geldt nu ook dat motorhomes niet meer door het stadje mogen rijden vanwege de drukte. Na Lake Louise begint de Icefield Parkweg en is het inmiddels ook droog geworden. We zien dat Bow Lake inmiddels meer ontdooid is en we stoppen bij Mistaya Canyon voor een korte wandeling naar de kloof. Bij The Crossing slaan we af naar David Thompson Country, waar we bij de ‘first come, first served´ camping Thompson Creek overnachten. Er staan nog een paar campers maar verder is het uitgestorven. Peter doet nog een poging om een vis te vangen in de ´creek´, maar wederom geen vis op het menu.

01 05

Nordegg – Fish Lake - 31 mei 2019

Een prachtige rit naar het oosten, we passeren het blauwe Adams Lake en de natuur is hier ook weer adembenemend

Vandaag rijden we verder richting het oosten en Nordegg. Onderweg passeren we Siffleur Falls en omdat daar een schoolklas een biketour maakt denken we slim te zijn door deze over te slaan en onze bike/hike tour beter bij Crescent Falls, even verderop, te doen. We lopen een stukje van de trail maar zien de Siffleur Falls niet. Eenmaal bij Crescent Falls blijkt dat je daar alleen kunt komen door 6 km gravelroad stijl omhoog te rijden. Gezien de afmeting van de camper besluiten we om het niet te doen (voor de volgende keer!). Onderweg zien we enorme bergen poep langs de kant van de weg en vragen ons af of dat beren zijn (dan zijn het er wel heel veel!). Later horen én zien we dat er veel wilde paarden rondzwerven en dat ze nog weinig beren hebben gezien in de omgeving van Nordegg. We rijden verder langs Adams Lake en komen aan het begin van de middag aan in Nordegg, waar we even wat drinken in het museum, annex visitor center en annex Miners café. Piepklein, lekker kneuterig maar erg leuk.

We scoren wat folders en informatie over de omgeving en rijden een klein stukje terug naar Fish Lake (ook wel Shunda Lake genoemd), waar we twee nachten zullen verblijven. Online konden we alleen plaatsen reserveren zonder service, maar het blijkt dat ze wel plaatsen hebben met power. We kunnen een rondje rijden om een mooie plek uit te zoeken en kunnen de reservering makkelijk omzetten.

De middag lopen we naar het meer en zien dat de trail goed bike-baar is. Uiteraard weer een poging een vis op het menu te krijgen, maar wederom geen succes.

Fish Lake - 01 juni 2019

Een intensieve dag! Hiken, biken en kanoën staat op het programma en we zien een cougar vlakbij!

Vandaag laten we de camper staan, gaan op de fiets rondom het meer rijden. Eerst rijden we naar een outdoorlodge vlakbij de camper om te kijken of we in de middag een kano kunnen huren. Eigenlijk doen ze het niet zonder dat je een hele tour boekt, maar omdat het nog zo rustig is konden we een halve dag een kano huren. We hadden dus 2 uur om rond het meer te fietsen. Het eerste deel ging prima, maar deel twee was eigenlijk niet geschikt dus moeten we vaak afstappen. Uiteindelijke waren we precies na 2 uur bij de kano en konden na ontvangst van een zwemvest en een peddel de kano in. Intussen was het behoorlijk gaan waaien dus het handigst was om eerst tegen de wind in te varen, zodat we daarna op ons gemak terug konden peddelen. Varen op een meer is leuk, maar wel een beetje saai omdat er geen stroomversnellingen zijn en je geen tocht kunt maken. Al met al hebben we 3 uur gevaren. Eenmaal terug bij de camper en wat gegeten te hebben wilden we toch nog een trail fietsen over een vlakte vlakbij de camping. Het was maar 7,5 km dus het kon nog wel even. Het werd een tocht met angst, want we kwamen een cougar tegen. Deze stak de trail vlak achter ons over en daarna wilde ik niet meer stoppen en alleen maar doorrijden, zo hard mogelijk. Geen foto stops, door fietsen! Doodeng om zo’n beest zo dichtbij te zien! Maar goed, al met al een intensieve dag in een mooie omgeving.

Rocky Mountain House - 02 juni 2019

Van Nordegg rijden we door naar Crimson Lake Provincial Park voor de laatste 2 overnachtingen

Vandaag gaan we op weg naar onze laatste camping, de rit van Nordegg naar Rocky Mountain House gaat over een lange rechte weg met links en rechts weer veel hopen poep, bossen en in de verte bergen. Je merkt dat we langzaam aan de bergen achter ons laten. We maken een korte stop in Rocky Mountain House, maar het is zondag dus alles is dicht en uitgestorven. Jammer, maar er is daar eigenlijk maar 1 straat (Main Street) waar wat te zien/doen is. Daar is ook meteen de enige parkeerplaats waar campers mogen staan. We rijden iets terug naar Crimson Lake Provincial Park, waar het in eerste instantie druk lijkt (zondag) maar aan het einde van de middag zijn we weer een van de weinige campers die daar overnachten. We hebben een mooie plek vlakbij het meer.

Crimson Lake PP - 03 juni 2019

Laatste dag op de mountain bikes goed benut, mooie trail naar Twin Lakes en helaas vandaag ook het laatste kampvuurtje stoken

Na het ontbijt gaan we een rondje om het meer fietsen (10km), mooie trail én geschikt voor de fiets. Aansluitend besluiten we ook ‘even’ door te fietsen naar Twin Lakes, 7,5km verderop. Ook een mooie, iets uitdagender qua stijgen en dalen, maar prima te doen.

Onderweg verandert het weer en ziet de lucht er dreigend uit. Peter doet zijn laatste poging een vis te vangen bij Twin Lakes, maar wederom geen succes. We twijfelen of we de trail terug fietsen (1,5 uur) of dat we over de weg gaan (30 min) omdat de lucht er nog steeds dreigend en donkergrijs uizicht en omdat het hard is gaan waaien. Toch kiezen we voor de lange route, je rijdt in het bos tenslotte meer beschut dan langs de weg waar ook vrachtwagen langs denderen. Gelukkig komen we droog terug bij de camper aan het einde van de middag en kunnen we lekker douchen en de laatste avond bij het vuur zitten.

Leduc – Edmonton Airport - 04 juni 2019

Het is zover, de camper moet worden ingeleverd en we vliegen naar Toronto voor de laatste 2 vakantiedagen

We zijn (te) langzaam opgestart en rijden –zonder ontbijt- pas om 11 uur van de camping weg. Iets buiten de camping kunnen we alle tanks legen en rijden we via Mountain House terug naar Leduc. Leuk ontbijten in Mainstreet lukt niet meer, dus we halen koffie en ontbijt bij Subway en Tim Hortons. De 1e en ook meteen de laatste keer deze vakantie. Ben geen fan van deze ketens, maar goed we hadden een ontbijt. In alle consternatie missen we een afslag dus rijden wij in plaats van de ‘cowboy trail’ gewoon over de snelweg naar Leduc. Achteraf maar beter want klokslag 15.00 uur rijden we het terrein van Four Seasons op, nadat we getankt hadden. We mochten de camper laat inleveren “als we maar om 3 uur terug waren”. Na de check en opnemen van de schade (1 glasplaat, die ik gesloopt had. Pan op het vuur gezet, maar glasplaat niet omhoog gedaan. Stom, Cad$ 150 schade). Omdat we aan het begin zoveel gedoe hadden gehad met de accu en de ijskast hoefden we de schade niet te betalen. Alleen 463km moeten we afrekenen. We vlogen pas om 23.55 dus er was nog wat tijd te overbruggen. Roland liet ons een Vanconversion (oude en nieuwe model), een TC en een Adventure model zien. Inmiddels was het hard gaan regenen en Brenda zette ons om 17.15 uur af bij Edmonton Airport. Inchecken, koffers afgeven, security en daarna wachten wachten wachten. Er zijn best wel wat winkels, restaurantjes én lekkere banken op YEG dus al met al ging de tijd best snel en vertrokken we op tijd.

We vlogen met Air Canada Rouge, geen tv, geen kussentje, geen deken en basic verzorging. Echt de bus in de lucht. Best een verschil met de heenreis Toronto-Edmonton, toen was het wel een ‘gewone’ Air Canada vlucht, met tv en behoorlijke verzorging.

Toronto - 05 juni 2019

In Toronto te voet en naast China Town en Kensington Market bezoeken we The Rex, een jazzclub met life muziek

Om 5.30 kwamen we aan in Toronto, de bagage ophalen en met de taxi (Cad$ 56) naar het Holiday Inn Toronto Downtown. Op hoop van zege ging ik inchecken, maar 06.30 is natuurlijk wel erg vroeg, ook voor een early check-in, als normaal de check in pas om 15.00 uur is. In eerste instantie konden we om 09.00 of 10.00 uur op de kamer, maar toen zagen ze ‘travel agent’ en konden we meteen in de kamer. Omdat we niet hadden geslapen in het vliegtuig toch maar even slapen en de wekker zetten. De kamer was prima, standaard maar prima. Om 13.00 uur stonden we op en konden we de stad in. Het doel was China Town en Kensington Market, en omdat het na een tijdje begon te regenen zijn we in Kensington Market neergestreken in een kroeg. De regen hield niet echt op, dus ik ben op zoek gegaan naar paraplu’s en vond die om de hoek in een drugstore. Daarna liepen we over Queenstreet naar The Rex, een jazzclub, voor de volgende stop. Erg leuk maar Pub-food is niet mijn ding, dus na een paar uur vertrokken we naar KitKat, een leuk italiaans restaurant op Kingstreet (nr 277).

Intussen waren de Raptors aan het spelen tegen de Warriors en konden we na het eten de 2e helft in een pub kijken. De Raptors wonnen dus toen we naar het hotel terug liepen stond de hele stad op zijn kop (toeterende auto’s).

06 juni 2019 – Toronto

De zon schijnt! Nu echt de allerlaatste dag van de vakantie en die brengen we door in de omgeving van het Harbour Front en het Amsterdam Brewhouse

We staan laat op en zijn precies op tijd om op tijd uit te checken, 11.00 uur. We kunnen de koffers in het hotel achterlaten en regelen dat er om 17.00 uur vervoer is naar de luchthaven. We kunnen nog de hele dag ‘vakantie vieren’. De zon schijnt dus we besluiten om naar het water te lopen. Onderweg ontbijten we in Baystreet (nr 562) bij de Aroma Espresso Bar. Via de Toronto City Hall, CN Tower en Rogers Center komen we bij het Harbour Front. Mooi weer, terrasjes, koelte van het water, dus een prima plek voor een stop bij Amsterdam BrewHouse. Daarna lopen we langs het water weer naar het noorden om –vanwege de gekte rondom de Raptors- even te kijken bij de Scotia Arena.

Daar staat een enorme rij voor de winkel, want heel Toronto (en toeristen) willen een Raptors shirt of pet hebben. Omdat het aan het water toch het fijnste is om te zijn vanwege de hitte lopen we terug en gaan lunchen aan het water. Om half 4 moeten we richting hotel lopen omdat om 17.00 uur de taxi klaar staat om ons naar de luchthaven te brengen. Het verkeer zit muurvast vanwege een ongeluk op de 401 dus ipv een half uurtje doen we er een uur over. Maar we zijn op tijd, inchecken en security gaat soepel en uiteindelijk vertrekken we ook op tijd, 20.50 uur.

07 juni 2019 – Amsterdam

Terug in Nederland

Na een prima vlucht –helaas niet geslapen- landen we om 10.00 uur.

De bagage duurt erg lang en uiteindelijk hebben we langer op de bagage staan wachten dan dat we in de trein hebben gezeten van Schiphol naar Den Haag.