Eagle Beach - Aruba

2min. leestijd

Eagle Beach behoort tot een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied: hagelwit zand, een lang en breed strand, azuur blauw water en uitstekende watersport mogelijkheden. Aan de boulevard langs het strand liggen diverse hotels die nooit hoger dan 4 verdiepingen zijn. Dankzij de laagbouw wordt Eagle Beach de Low Rise area genoemd.

 

Het strand is breed en bestaat uit fijn wit zand. Doordat het strand geleidelijk afloopt in de zee, is het heel kindvriendelijk. Heerlijk relaxen in de schaduw kan je onder de rieten parasols en de palmbomen en andere bomen die op en langs het strand staan.  

Naast relaxen is het een ideale plek om actief bezig te zijn op of in het water. De watersport mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is kun je een zeilboot, surfplank, jetski, sup-board of kano te huren. Je duikbrevet halen of juist je duik vaardigheden bijhouden kan bij een van de duikscholen. Of bewonder al snorkelend de onderwaterwereld.

Een aantal maanden per jaar is dit strand een belangrijke broedplaats voor schildpadden. De nesten worden gemarkeerd en beschermd door middel van hekken. Op die manier kunnen de eieren ongestoord uit komen. Als je geluk hebt kun dit proces meemaken en met eigen ogen aanschouwen hoe de kleine schildpadjes over het zand richting zee bewegen. De meeste eieren komen rond zonsondergang of zonsopgang uit.

Op Eagle Beach vind je verder de meest gefotografeerde boom van Aruba. De divi-divi-boom staat aan het noorden van Eagle Beach en is het ‘gezicht’ van Aruba geworden in reclamespotjes voor Aruba. Een echte trekpleister voor die ene foto die iedereen wil maken!

01 04