Duurzaam reizen en samenwerking met Trees for All

3min. leestijd
vrouw oeganda plant boom

Duurzaam reizen is dat mogelijk? En hoe doe je dat? Een gedachte die bij steeds meer van onze reizigers speelt en belangrijker wordt. Het besef dat we ons steentje op verschillende manieren kunnen bijdragen groeit. Ook bij OutSight Travel.

Wij zijn niet alleen betrokken bij onze reizigers maar ook bij onze landen, hun inwoners en de lokale ondernemers. Door te reizen, steun je de lokale bevolking en omgeving. Andere culturen, onverwachte ontmoetingen en daarmee bijdragen aan een duurzame samenleving, dat vinden we belangrijk. Dit proberen we dan ook door te voeren in onze rondreizen en bouwstenen bijvoorbeeld deze Fietstour Masiphumelele in Zuid Afrika. 

We houden van de wereld ontdekken maar vliegreizen zijn niet altijd even goed voor het milieu door de hoge CO2 uitstoot. Hoe kunnen we onze uitstoot compenseren en daarnaast ervoor zorgen dat de wereld groener wordt? Met die vraag in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar een partner met wie we deze visie kunnen delen.

En met veel plezier en vertrouwen zijn we uitgekomen bij Trees for All.
Trees for All plant bomen, herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen.

Momenteel hebben ze onder andere een prachtig project lopen in het Carara Nationaal Park in Costa RicaDoor kolonisatie van het nationale park tussen 1950 en 1970 werden grote delen ontbost om plaats te maken voor landbouw en veeteelt. Maar liefst 90 procent van het oorspronkelijke regenwoud verdween en daarmee ook veel plant- en diersoorten. De komende jaren staat een herstel van minimaal 105 hectare bos op de planning. Met behulp van onder andere familieboomkwekerijen worden de bossen hersteld maar wordt er ook werkgelegenheid, betrokkenheid en bewustzijn van de lokale bevolking gerealiseerd. Voor uitgebreide informatie over dit project kun je de flyer downloaden.

Dergelijke projecten sluiten nauw aan bij onze reizen en de wil om de wereld te ontdekken op een verantwoorde manier. Indien je bij OutSight Travel een reis boekt zal er per boeking 2,50 euro gedoneerd worden aan Trees for All. Op die manier hopen wij samen een positieve bijdrage aan het klimaat te kunnen leveren!

Saskia Louwrink

Duurzaam Toeristisch Ondernemen Coördinator 

01 04