Dubai Mall

2min. leestijd

Sinds november 2008 staat het grootste winkelcentrum ter wereld in Dubai, de Dubai Mall. Met ruim 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en totale oppervlakte van ruim een half miljoen vierkante kilometer kun je hier uren vertoeven. Je vindt er winkels van grote (luxe) merken zoals Dior, Armani en Hugo Boss maar ook Nike, G-star, Puma en ketens als H&M. Op de begane grond is een Gold Souk met meer dan 200 juweliers. Er is parkeerplek voor ruim 14.000 auto’s.

In en rondom het winkelcentrum zitten ook vele restaurants en cafe’s dus je kunt ook de inwendige mens tevreden houden. Ga vooral in de avonduren een kijkje nemen op een terrasje aan de fontein zijde want hier vind een groot spektakel plaats. De grootste fonteinshow van de wereld, Dubai Fountain. Het is mooier dan de beroemde show in Las Vegas.

De winkelcentra in Dubai staan bekend om de nogal buitensporig grote of rare winkels en activiteiten die er gevestigd zijn en plaatsvinden. In Dubai Mall vind je het grootste aquarium ter wereld, een indoor ijsbaan, een pretpark en een gigantische bioscoop met 22 zalen.

Het is gelegen in Downtown Dubai nabij de Burj Khalifa en dus zeer centraal gelegen en makkelijk te bereiken. Bij een bezoek aan Dubai mag een rondje door dit winkelcentrum zeker niet ontbreken! In het gehele winkelcentrum is airco en het maakt het dan ook een aangename locatie om je dag door te brengen indien het buiten ruim 30 tot 40 graden is.

Je kijkt je ogen uit en plek voor een leuk souvenir heeft iedereen toch wel?

01 01