Jordanië

Dobberen in de Dode Zee

3min. leestijd

De Dode Zee is het laagste punt op de aarde met een erg hoog zoutgehalte. Als je tot je middel het water inloopt en je benen optilt drijf je! Het is een raar gevoel, als je op je rug ligt moet je echt nog moeite doen om weer op je voeten terecht te komen. Je kan je omdraaien en op het water borstcrawlen in plaats van door het water, grappig om te doen! Ook kan je liggend een boekje lezen zonder moeite. 

Na een tijdje dobberen voel je het zout wel prikken, probeer het niet in je gezicht te krijgen want dat doet zeer. Op het strand kan je gelukkig douchen met zoet water. Ook kan je je je insmeren met de zwarte modder van de Dode Zee, deze zit vol mineralen en heeft een heilzame werking voor de huid. Het dobberen en modder smeren staat garant voor een leuke fotosessie!

Zoals de naam al aangeeft is er geen leven mogelijk in de Dode Zee voor flora en fauna, want de zee heeft een zoutgehalte van 33% (dat is zeven keer zo zout als de oceanen). De vele mineralen die de dode zee bevat, zoals calcium en magnesium, worden ook verwerkt en wereldwijd verkocht in de vorm van badzout en cosmetische producten.

Reis jij binnenkort naar Jordanië? Zet een bezoek aan de Dode Zee dan zeker op jouw lijstje.

01 02