Dit zijn leuke familievakanties voor de voorjaarsvakantie 2023

4min. leestijd

De voorjaarsvakantie is natuurlijk de perfecte gelegenheid om een mooie familiereis te maken. Hoewel de kerstvakantie nog moet beginnen, kan het zeker geen kwaad om alvast te oriënteren voor in het voorjaar. Zeker populaire bestemmingen zijn in de periode rondom de voorjaarsvakantie snel volgeboekt. Inmiddels weten we dat de vliegtickets steeds duurder worden: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper jouw ticket.

Inspiratie nodig? Onze reisspecialisten zetten de leukste bestemmingen voor familiievakanties komend voorjaar 2023.

 

Wanneer valt de voorjaarsvakantie in 2023 in Nederland?

Regio Noord: 25 februari t/m 5 maart 2023

Regio Midden: 25 februari t/m 5 maart 2023

Regio Zuid: 18 februari t/m 26 februari 2023

 

Onze 3 favoriete bestemmingen voor komend voorjaar

Onze reisspecialisten hebben een 3 favoriete bestemmingen op een rij gezet. De voorjaarsvakantie duurt natuurlijk maar een week, dus met (kleine) kinderen op school heb je geen zeeën van tijd. Geen zorgen, er zijn genoeg gave rondreizen te boeken vanaf 8 dagen. Vertrek op vrijdag of zaterdag en kom die week daarop weer helemaal uitgerust terug.

1. Dubai. Op 7 uur vliegen zit je in een compleet andere wereld. Dubai staat bekend als hét land van de wolkenkrabbers, dure auto's en veel luxe. Toch is Dubai meer dan de moeite waard om tijdens de voorjaarsvakantie te bezoeken, zeker gezien het aangename weer en het diverse aanbod aan activiteiten. Gaan jullie weg met het hele gezin?

Ook voor kinderen is Dubai een uitstekende vakantiebestemming. Denk aan actieve excursies zoals een kamelentocht, sandboarden en een safari in de woestijn of kijk je ogen uit bij de fonteinshow of de Dubal Mall. De gemiddelde temperatuur ligt in oktober rond de 31 graden, dus boek bij jullie reisspecialist zeker een hotel met zwembad.

 

 
 

2. Maleisië. Hagelwitte stranden, slingerende apen en indrukwekkende groene theeplantages tot aan de horizon. Een bezoek aan Maleisië geeft je gegarandeerd een perfexte mix van goed eten, culturele ontdekkingen en prachtige natuur. Reis per huurauto naar het ongerepte oerwoud Taman Negara of wandel door de groene theevelden in Cameron Highlights.

Dieren spotten? Grote kans dat je onderweg slingerende apen tegenkomt of kleurrijke vogelsoorten voorbij ziet vliegen. Vanaf Amsterdam is het 12 uur vliegen naar Kuala Lumpur. Wist je trouwens dat je in Maleisië links rijdt? Handig om te weten tijdens jullie autoreis door Maleisië.

Alvast inspiratie op doen? Bekijk eens deze voorbeeldreis: Familiereis Maleisië en pas de reis precies zo aan zoals jij dat wilt. 

 

 
 

3. Jordanië. Wie aan Jordanië denkt, denkt vast en zeker aan de goudgele woestijn, de historische stad Petra en de dode zee. Een land, zo dichtbij maar toch zo ander. Slaap in een echte bubble onder de sterren, dobber in de zoute, dode zee of maak een hike door een van de vele kloven.

Jordanië is ook voor kinderen een fantastische bestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van kameelrijden door de Wadi Rum woestijn of een jeepsafari bij zonsondergang. Je kijkt je ogen uit bij de ruïnes van Jerash en geniet van de uitzichten bij Aqaba aan de Rode Zee.

Tip van onze Jordanië-specialist Joanne: maak een wandeling door het natuurreservaat Dana.

Laat je inspireren met deze familiereis Jordanië. Jouw reis naar Jordanie aanpassen? Dat is natuurlijk geen probleem.

 

 

01 06