Spanje

De Sierra Nevada

3min. leestijd

De Sierra Nevada is het grootste nationale park van Spanje, met de Mulhacén als hoogste berg (3479 meter). In de winter kun je in dit gebied skiën bij de plaats Pradollano en in de zomer kun je hier fantastische wandelingen maken. De uitlopers van de Sierra Nevada (de Alpujarras) zijn wat minder grillig. De kliffen zijn nog steeds steil en de kloven diep, maar door de weersomstandigheden kun je hier al veel eerder in het jaar gaan wandelen.

Vanuit Malaga pakte ik de auto en reed naar het pittoreske dorp Capileira. Daar checkte ik in bij het pension en ging in de zon op het terras zitten met een bocadillo con queso (broodje kaas) en een café con leche (koffie verkeerd). Ik genoot van de gezelligheid op straat, het heerlijke zonnetje en de Spaanse taal op de achtergrond.

De volgende morgen stond ik vroeg naast mijn bed. Ik wilde voordat het warm werd in het dorpje Bubión aankomen, wat ongeveer zeven kilometer verderop ligt. Ik trok mijn wandelschoenen aan, ging op pad en liep langs fruitbomen en dichte bossen. Het ene moment liep ik tussen de velden waar groenten werden verbouwd en het andere moment liep ik door een kloof langs het water. Ik passeerde het dorp Pampaneira en kwam uiteindelijk aan in Bubión, waar ik een uitgebreid ontbijt bestelde. Hierna struinde ik nog wat door de stad met smalle straatjes en witgekalkte huizen, voordat ik weer terug ging naar het hostal in Capileira. Ik besloot om te gaan lunchen in Pampaneira. Een wat drukkere plaats met een levendige markt. Aan het einde van de dag kwam ik voldaan aan in Bubión.

In de avondzon genoot ik van nog meer lekkers uit de Spaanse keuken en blikte positief terug op deze fantastische dag.

01 01