Argentinië

De Perito Moreno gletsjer

2min. leestijd

De beroemde Perito Moreno gletsjer is een van de must-sees tijdens jouw rondreis door Argentinië. Maar waar ligt deze beroemde gletsjer nou en waarom zou je hier naartoe moeten? Lees snel verder, wij vertellen je alles wat je wilt weten.

Waar ligt de Perito Moreno gletsjer?

De Perito Moreno gletsjer, of Perito Moreno glacier, ligt bij het dorpje Calafate, in het nationale park Los Glaciares in het zuidwesten van Argentinië op de grens met Chili. Het nationale park ligt in het indrukwekkende Patagonië, waar de ijsschotsen, besneeuwde bergen en kobalt blauwe meren een feit zijn. Er is hier van alles te doen; paardrijden, gletsjerwandelingen en ijsvissen. Kijk af en toe ook eens omhoog om de imposante condor te zien vliegen.

Waarom moet ik naar de Perito Moreno gletsjer toe?

De Perito Moreno gletsjer, een groot ijsveld, is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel tijd een stuk ijs afbreekt en met een denderend geluid in het ijskoude water plonst. Hierna drijft het als een grote ijsschots verder. Het is een bijzonder natuurverschijnsel om te aanschouwen, ook als er geen stuk ijs afbreekt terwijl je er bent. Je kunt vanaf de stalen loopbruggen het enorme ijsveld, genaamd de Perito Moreno glacier, van verschillende kanten bekijken. Ongelofelijk hoeveel kleuren intens blauw het ijs kan zijn. Het turquoise water steekt trouwens ook erg mooi af tegen het wit van het ijs en de besneeuwde bergen.

Wat is er bij de Perito Moreno gletsjer te doen?

We snappen het als je de neiging hebt om over de gletsjer te lopen, om bijvoorbeeld te kijken tot hoe ver deze doorloopt. Dit kan en mag niet en dat is maar goed ook. Het zou zonder zijn voor de natuur en bovendien zit de gletsjer vol met spleten, waar je onherroepelijk in zou vallen. Wat je wel kunt doen zijn verschillende gave tours, bijvoorbeeld:
- een helikoptervlucht boven de Perito Moreno gletsjer
- een boottocht langs de gletsjer
- kajakken langs de gletsjer
- een wandeltocht langs de gletsjer samen met een gids

 

Wat is de beste reistijd voor de Perito Moreno gletsjer?

In de zomer is het hier prima te doen met een temperatuur rond de 20 graden. Hou er rekening mee dat het hier wat drukker is in december en januari in verband met de zomervakantie van de Argentijnen.

In de winter komt de temperatuur niet boven de 5 graden en valt er veel regen. Ook kan het hier behoorlijk sneeuwen. We raden je af om hier in juli en augustus naartoe te gaan.

Nu je weet waarom de Perito Moreno gletsjer niet kan ontbreken tijdens jouw rondreis door Argentinië, vraag ons om een vrijblijvende offerte of neem contact op met Irene of Djordy, onze Argentinië-specialisten. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

01 02