Zuid-Afrika

De Panoramaroute

3min. leestijd

De Panoramaroute (Mpumalanga Scenic Drive) is een schitterende route met fantastische uitzichtpunten. Een must see tijdens jullie rondreis door Zuid-Afrika.

De Panoramaroute start in het dorpje Sabie en loopt 180 km door tot de Three Rondavels bij Blyde River Canyon.

De Blyde River Canyon is een van de meest spectaculaire ravijnen van Afrika. De omringende bergen rijzen uit de rivierbedding op en bereiken een hoogte van 600 tot 800m. Het beste uitzichtpunt op de canyon is bij de Three Rondavels. De naam “Rondavels” komt van de naam voor Zuid-Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben. Je hebt hier een onvergetelijk uitzicht op de drie grote rotsspiralen die uit de muur van het ravijn oprijzen.

Ook de Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier samen gekomen, door het kolkende water zijn unieke rotsformaties gevormd die een reeks donkere poelen bevatten. De poelen contrasteren met de door witte en gele korstmossen bedekte rotsen. 

Verder in het zuiden van het ravijn liggen Wonder View, God’s Window en de Pinnacle. Deze namen beschrijven de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap. Dit wil je natuurlijk met eigen ogen aanschouwen.

Vertrek 's ochtends op tijd want er zijn zoals je ziet vele Hoogtepunten van het Noorden op de route!

01 01