De leukste dingen om te doen in Ella

5min. leestijd

Ella, wat een heerlijke plek is dat! Er hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer en in de prachtige groene omgeving is meer dan genoeg te zien en te doen. Je kunt je in Ella zeker meerdere dagen vermaken. 

Nine Arch Bridge 

Een aanrader is een bezoek aan de Nine Arch Bridge. Deze prachtige 24 meter hoge brug, met negen bogen, werd aangelegd in 1921 door British Railways en is volledig gebouwd uit rotsen, cement en steen. Over de brug loopt een spoorlijn waar je overheen mag wandelen. Er rijden dagelijks nog steeds zo’n 6 treinen overheen. De brug, in combinatie met de groene jungle- achtige omgeving, lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige foto's! Je kunt de Nine Arch Bridge vanuit Ella te voet in ongeveer 20 minuten bereiken (af en toe even klimmen en klauteren) of je kunt een tuk-tuk regelen, die je er in ongeveer 10 minuten naartoe brengt. 

Little Adam's Peak   

Zin in actie? Ga Little Adam's Peak beklimmen! Vanaf het centrum van Ella is het ongeveer 3 kilometer lopen en vanaf het Ella Flower Garden Resort, het startpunt voor de tocht naar Little Adam's Peak, ongeveer 2 kilometer. De route staat door middel van bordjes goed aangegeven. Allereerst wandel je een stuk door prachtige groene theeplantages en langs kleine huisjes. Het is een bijzonder gezicht om de lokale bevolking aan het werk te zien en thee te zien plukken! Daarna wordt het een stuk steiler en mag je gaan klimmen en klauteren over (soms losliggende) stenen en rotsen. Het is ongeveer een uurtje klimmen, waarna je de top bereikt. Het uitzicht is adembenemend mooi!

Ravana watervallen

Op ongeveer 15 minuten rijden van Ella vind je, langs een geasfalteerde weg, de Ravana waterval. Deze is ruim 100 meter hoog en je kunt er een heerlijke verfrissende duik in nemen! Er staan langs de weg diverse kraampjes waar je vers fruit, verfrissende drankjes en andere lekkernijen kunt kopen. 

Dineren in Café Chill 

Ella heeft een klein en compact centrum en in de hoofdstraat vind je gezellige bars en restaurants. Het best bezochte restaurant is Cafe Chill, vanwege de prachtige inrichting en de meest heerlijke gerechten. Een echte aanrader is het lokale gerecht Lamprais. Dit rijstgerecht met kip en 10 verschillende curries wordt geserveerd in een bananenblad. Ooooh wat ruikt dat heerlijk en zo smaakt het ook, zeker proberen!

Mega Zipline Ella

De Flying Ravana mega zipline in Ella is de eerste, snelste en langste zipline van Sri Lanka! Je zweeft op maar liefst 82 meter hoogte, met een snelheid van 80 kilometer per uur, zo’n 550 meter over de boomtoppen met een prachtig panoramisch uitzicht. 

Mountainbiken in Ella 

Ga van de gebaande paden in Ella en huur een mountainbike! Fiets door een afwisselend landschap en passeer lokale dorpen, watervallen, theeplantages, heuvels en groene valleien. Een unieke manier om kennis te maken met de prachtige omgeving en de lokale bevolking!