Argentinië

De Iguazu watervallen

2min. leestijd

Eén van de meest verbluffende bezienswaardigheden van Zuid-Amerika zijn de Iguazu watervallen. De watervallen vind je zowel aan de Argentijnse als de Braziliaanse kant. Hier dondert het water van 275 afzonderlijke watervallen de diepte in. In het Iguazu National Park wemelt het van mooie planten en nieuwsgierige kapucijnaapjes.

Bij het drielandenpunt Argentinië, Paraguay en Brazilië vind je het National Park Iguazu met natuurlijk de bekende watervallen. Een bezoek aan de watervallen is echt een must. De omgeving van de watervallen is trouwens ook heel bijzonder, met een groene wirwar van jungle en stenen met eeuwig mos.

We werden opgehaald om als eerste naar de Braziliaanse kant van de watervallen te gaan. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht op het hele geheel. We hadden ruim de tijd om de omgeving goed te bekijken en van alle kanten foto’s te maken van het spektakel. Via een pad liepen we naar de voet van Devil’s Throat (hier maakt de rivier een U). Het gebulder is echt ongelofelijk. Nog nooit heb je water met zo’n grote hoeveelheid naar beneden zien komen en het geluid wat daaruit geproduceerd wordt is oorverdovend. We hebben hier echt wel een kwartier staan kijken. Wat is de natuur toch krachtig. Onderweg zijn we overigens wel nat geworden, wat alleen maar zeer welkom was, aangezien het erg warm was die dag. 

De volgende dag, stonden de watervallen aan de Argentijnse kant op het programma. We werden weer netjes opgehaald bij het hotel en hadden nog meer tijd dan de dag ervoor. Hier loopt een wandelpad langs de watervallen, waarmee je toch best dichtbij kunt komen. Uiteraard hebben we een verfrissende boottocht gemaakt; en een verfrissing konden we ook deze dag weer goed gebruiken. Hierna hebben we nog een paar mooie wandelingen in het Nationale Park gemaakt. Ook deze kant van de rivier is weer ander, maar erg gaaf om mee te maken.

01 02