Colombia

De hoofdstad Bogota

2min. leestijd

Hoofdsteden hebben altijd alle soorten reizigers wel iets te bieden. Zo kun je in Bogota terecht voor een hoop cultuur in de vele musea en oude architectuur. De stad is een echte moderne metropool. Uitgaan, lekker eten en shoppen horen daar ook bij.

Bezoek bijvoorbeeld enkele van de interessante musea. In het goudmuseum vind je een indrukwekkende collectie uit pre-colombiaanse tijden, hier blijf je je verbazen over de prachtige gouden sieraden en indrukwekkende beeldjes. Of bewonder de bijzondere schilderijen in het Botero museum.

Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is een bezoek aan Monserrate Hill (3152m). Je gaat lopend of met een kabelbaan naar boven, daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn allemaal stalletjes dus je kunt er wat eten en drinken. 

Natuurlijk moet je ook gewoon de tijd nemen om rustig rond te wandelen door het koloniale centrum van de stad, de wijk La Candelaria, met prachtige kathedralen, mooie historische gebouwen en indrukwekkend grote én gezellige kleine pleinen. Een leuke tip is onze fietsexcursie door het historische centrum, je fietst dan met een gids door de verschillende wijken!

01 03