Japan

De herten in Nara

2min. leestijd

Een bezoek aan Nara mag tijdens je reis door Japan niet ontbreken! Het was een van de allereerste hoofdsteden van Japan en is in vergelijking met anders steden een wat kleinere stad, het aantal inwoners ligt rond de 400.000. Het ligt nabij Kyoto en is dan ook prima als dagtocht te bezoeken. Een groot gedeelte van de stad is autovrij dus je kunt er prachtig wandelen en/of fietsen.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Nara is de grootste houten tempel ter wereld, de Todai-ji. Deze staat op de Japanse lijst van UNESCO werelderfgoed en is een must see. Binnen in de tempel vind je een mega grote Buddha!

Wat deze stad daarnaast extra leuk maakt zijn de tamme wilde hertjes (inmiddels ruim 1000) die overal door de stad lopen en beleefd naar je knikken! Er worden overal speciale herten koekjes verkocht die je kunt voeren. De herten hebben geleerd om een buiging te maken naar je en als beloning kun je ze dan voeren. De herten kunnen vrij brutaal zijn, dus ruim alles wat eetbaar is goed op en ga in op dit spektakel.

01 01