Peru

De Amazone van Peru

5min. leestijd

Het Amazone-regenwoud van Peru biedt een verbluffende biodiversiteit en een enorm scala aan avonturen. Puerto Maldonado is de hoofdstad van de regio Madre de Dios en de meeste bezoekers komen hier om de jungle in te gaan en in een lodge te verblijven. Puerto Maldonado ligt in het zuidoosten van Peru, op de plek waar de Río Tambopata en Río Madre de Dios samenkomen. Dankzij haar ligging midden in de jungle kun je Puerto Maldonado gerust de jungle hoofdstad van Peru noemen.

Binnen handbereik van Puerto Maldonado zijn verschillende inheemse stammen die in relatieve isolatie leven. Sommige jungle tours omvatten ten minste een kort bezoek aan een van hun dorpen. Een paar richtlijnen: toon alstublieft respect voor inheemse mensen en hun manier van leven, vraag voordat je foto's maakt, deel geen snoepjes uit, want er is hier geen tandheelkundige zorg en wees te allen tijde vriendelijk - een glimlach gaat ver de meeste situaties onschadelijk maken.

In het Reserva Nacional Tambopata kun je een ongelooflijk biodivers regenwoud bezoeken, gemakkelijk te bereiken vanuit veel van de lodges rond Puerto Maldonado. Mis de wilde ara-klei-likstenen niet, die enorme aantallen van deze kleurrijke papegaaien en andere dieren aantrekken, en de wandeling naar het Sandoval-meer.

Tambopata Research Center is de enige lodge in het Tambopata National Reserve, waardoor het een van de meest afgelegen lodges in Zuid-Amerika is! 25 jaar geleden was dit nog een kampeerplek voor biologen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een mooie lodge in het hart van de jungle in de Amazone Peru. “De dieren zijn hier niet zo bang voor je en er vliegen enorme papegaaien rond”. De ongerepte locatie van de lodge betekent dat het wordt omringd door de beste natuur die de Amazone-jungle te bieden heeft. Er zijn geen mensen in de buurt, dus je kunt meer apen, ara's en andere grote en bedreigde soorten zien dan waar dan ook. Een op de drie gasten ziet hier zelfs een Jaguar! De lodge beschikt nu over 300 meter verhoogde loopbruggen! Vanuit deze loopbruggen heb je ongekende mogelijkheden heeft om dieren te spotten.

In de buurt van de lodge heb je toegang tot prachtige, biodiverse wandelingen, waaronder de Floodplain Trail, de Palm Swamp Trail, de Terra Firma Trail en de River Overlook Trail. Sinds 1989 voeren onderzoekers baanbrekend onderzoek naar het behoud van ara's uit vanuit het Tambopata Research Center. Tijdens je verblijf krijg je de kans om met Macaw-biologen, ecologen en andere experts te praten terwijl ze veldwerk doen.

Tijdends een verblijf in Tambopata Research Center slaap je in natuurlijk gebouwde kamers. Deze hebben een muur die uitkomt op de omliggende jungle. Hierdoor kun je op een veilige manier genieten van dit diverse ecosysteem. Wilde dieren, waaronder apen, zijn vaak zichtbaar vanuit de lodge. Met slechts 24 kamers is deze intieme lodge zo dicht mogelijk bij de jungle.

01 07