Botswana

Chobe National Park

3min. leestijd

Het Chobe National Park ligt in het noordelijke deel van Botswana nabij de grenzen met Zambia en Zimbabwe. Het heeft grote concentraties dieren en mede door de nabijheid van de imposante Victoria watervallen is het een van de drukst bezochte nationale parken in Zuidelijk Afrika. Het is het tweede grootste park in Botswana, ongeveer 10.560 vierkante kilometers. De meeste bezoekers gaan naar de overloop gebieden van de Chobe Rivier waar grote kuddes olifanten, zebra’s, buffels en impala’s voorkomen. Gedurende de droge wintermaanden verzamelen kuddes olifanten, bestaande uit meer dan honderd dieren, zich in dit gebied om van deze permanente waterbron gebruik te maken.

Er worden veel game drives georganiseerd die via kronkelige wegen de gelegenheid bieden dieren te zien zoals de rode lechwe, kudu, giraf, roan en sabelantiloop. Ook de leeuw, hyena en de zeldzame Afrikaanse wilde hond worden hier gezien.

Een van de meest relaxte manier om het wild te zien is door een boottocht te maken op de Chobe Rivier. Je komt langs nijlpaarden en krokodillen terwijl je aan de oevers olifanten en zebra’s ziet. Geniet van een drankje terwijl de lucht mooi verkleurd door de ondergaande zon.

01 02