Chitwan Nationaal Park

2min. leestijd

Je eerste kennismaking met de omgeving van Chitwan vergeet je nooit meer; vooral als je uit de bergen of uit Kathmandu vallei komt zul je versteld staan van de vochtige warmte die het gebied kent. Een klimaat wat je niet verwacht in Nepal, het land van de himalaya.

Deze smalle strook vlak en droog laagland, ook wel Terai genoemd, begroeid door bossen en jungle is een land op zich. We overnachten in Sauraha een klein dorpje aan de rand van het park. Vanuit dit dorp kun je allerlei jungleactiviteiten ondernemen in het park zoals op zoek naar neushoorns, apen, krokodillen. Breng eens een bezoek aan het olifantenopvangcentrum of huur een fiets om de omgeving te verkennen. Ook kun je per boot een tocht maken over de rivier en genieten van de natuur. 

Het park is in het verleden altijd een populair jachtgebied geweest waardoor in de jaren zestig bleek dat bijna de hele tijgerpopulatie was uitgestorven. Ook het aantal neushoorns wat sterk afgenomen. Om die reden werd het park in 1973 uitgeroepen tot een Nationaal Park en sindsdien nemen de populaties gelukkig weer toe!

01 01