De Chinese Muur bij Mutianyu

3min. leestijd

De Chinese Muur is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van China. Het is een van ’s werelds meest indrukwekkende, door de mens gemaakte bezienswaardigheden in de wereld! Tijdens je bezoek aan China mag een bezoek aan dit wereldwonder dan ook niet ontbreken.

De Chinese muur ligt in het noorden van China en een lengte heeft van 21.000 km. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 v. Christus en is destijds gebouwd als verdedigingsmuur voor legers uit het noorden. Het bouwwerk werd door miljoenen mensen bewaakt vanuit ruim 1000 forten en uitkijktorens die zich op de muur bevinden. Helaas is het nu op veel plaatsen zwaar beschadigd of zelfs afgebroken. Daarom mag er op sommige stukken van de muur niet meer gelopen worden.

De muur van Mutianyu ligt circa 70 kilometer ten noorden van Beijing, op circa 1,5 uur rijden. Het is een redelijk veel bezocht deel van de Chinese Muur, echter wel vele malen minder druk dan het gedeelte bij Bandaling wat het dichtste bij de stad Beijing ligt.

01 02

Het opengestelde deel van Mutianyu is een redelijk recht en loopt over aan beide uiteinden in minder begaanbare delen die hoog de bergen ingaan. Het deel wat je kunt bewandelen is ruim 2 kilometer lang en heeft 22 wachttorens. Al met al kun je circa 3 uur wandelen op dit gedeelte van de muur.

Nadat je een ticket hebt gekocht dien je eerst omhoog te klimmen naar de muur. Er zijn verschillende paden en routes en deze klimt duurt circa 30 minuten. Indien je voor gemak wilt kiezen kun je ook de kabelbaan nemen. Eenmaal bij de muur aangekomen kun je zowel links- als rechtsaf tot het punt waar je niet verder mag om vervolgens weer terug te wandelen.