Cuba

Cayo Levisa

2min. leestijd

Cayo Levisa is een eiland zó uit een folder. Heerlijk bounty met dit strand en zee. Er staat één hotel met (beach) bungalows en andere huisjes en als dat vol zit, kun je er niet overnachten. Je kunt ook een dag op en neer vanaf het vasteland, gewoon om lekker te relaxen en alles te laten voor wat het is.

We parkeerden de auto op een bewaakte parkeerplaats bij de haven van Palma Rubia. We hadden al kaartjes, dus het enige wat we nog hoefden te kopen was een lekkere kop koffie tijdens het wachten op de ferry. De overtocht was natuurlijk al heerlijk met in de verte Cayo Levisa wat steeds dichterbij kwam terwijl de boot door het koningsblauwe water gleed. Eenmaal aangekomen, liepen we over een houten brug boven de mangrove naar de ingang van het hotel. Hier stond de loungemuziek al aan en de welkomstcocktails klaar om opgedronken te worden. We kregen wat uitleg en de sleutel van onze beach bungalow, waar we de komende nachten zouden verblijven. Bezienswaardigheden zijn er niet, of moet ik zeggen dat eigenlijk alles hier één grote bezienswaardigheid is? Wat kan ik zeggen: een eigen bungalow op het strand met de zee voor je neus, vrijheid want de bungalows zijn niet dicht op elkaar gebouwd en een levend aquarium met helder blauw water. Ik hoefde niet zo nodig meer ergens anders naartoe, hier was goed genoeg.

Drie keer per dag kon je eten in het restaurant. Verder is er een winkeltje waar je eten, drinken en spullen kunt kopen en is er een duikschool. Bij de duikschool boekten we een duiktrip voor de volgende dag.

Met een handjevol mensen gingen we de volgende dag op pad. Mooie vissen, lekker water en weinig stroming, ook hier weer was alles perfect. Na een dag duiken werden we opgevangen in het restaurant voor het buffet met verse vis, heerlijk gestoomde groenten en een frisse cocktail. Wat kan ik nog meer zeggen zonder dat het vervelend begint te worden. Wat mij betreft hadden deze dagen nog langer mogen duren, maar helaas zaten we na vier dagen weer terug op de ferry om de rest van onze reis voort te zetten.

01 02