Namibië

Camps & Lodges in Etosha National Park

5min. leestijd

Tijdens onze bouwstenen in het Etosha National Park heb je de keuze tussen verschillende accommodaties. Hieronder vind je beschrijvingen van de Camps en Lodges die we voor je kunnen boeken in en bij het Etosha National Park.

Okaukeujo Rest Camp
Het Okaukeujo Rest Camp ligt in het hart van Etosha. Hier is ook het administratieve centrum van Etosha, eigenlijk alle reizigers die Etosha bezoeken komen langs in dit Camp. Het is beroemd om haar drukbezochte verlichte drinkplaats. Het Camp is ooit gebouwd als militaire basis aan het begin van de vorige eeuw, maar nu een populaire en comfortabele accommodatie. De herkenbare toren markeert de entree. Je vindt hier een zwembad, restaurant & bar, winkel, bewaakte parkeerplaats en er is een tankstation. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, een koelkast en een waterkoker.

Halali Resort
Het Halali Resort ligt tussen een paar heuvels, in een verder vlakke omgeving met Mopane bomen. Het Camp heeft een eigen verlichte waterplaats en in de directe omgeving vind je nog meer door dieren drukbezochte 'waterholes'! De ligging tussen Okaukuejo and Namutoni, in het centrale gedeelte van het park, zorgt dat Halali gemakkelijk te bereiken is vanuit zowel de Anderson als de Von Lindequist Gate. Dit gedeelte van het park wordt ook bezocht door dagjesmensen. Het Halali Resort heeft een eigen benzinepomp, restaurant, winkel, supermarkt, bar, uitzichtpunt en verlichte drinkplaats. Het is een groot en ruim park, met naast bovenstaande faciliteiten ook een kampeerterrein.

De kamers die wij boeken bevinden zich in vrijstaande stenen huisjes, met meerdere kamers per gebouw. Elke kamer heeft een goed bed, een muskietennet, een koelkastje en een eigen badkamer.

01 03

Mondjila Safari Camp
Het Mondjila Safari Camp ligt op ca. 30 km van de Anderson Gate en biedt accommodatie in luxe safaritenten voor een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding! Er is een bar, zwembad en een gezellig restaurant met rieten dak, waar je ’s avond heerlijk en sfeervol kunt dineren. Het personeel is vriendelijk, er is wifi en er staan BBQ’s in de tuin. Op het terrein is ook een camping. 

De stevige, permanente safari-tenten staan op een stenen ondergrond en zijn goed uitgerust met echte bedden met een klamboe, een mooie douche en een toilet. Het uitzicht vanaf de tenten over de weide omgeving is prachtig!

Dolomite Camp
Dolomite Camp is een luxe lodge in het uiterste westen van Etosha. Dit gedeelte van het park is slechts toegankelijk voor een beperkt aantal bezoekers en daardoor erg rustig. De lodge is niet omheind, waardoor dieren heel dichtbij kunnen komen! Het Dolomite Camp heeft 13 huisjes/ tenten, een zwembad, loungedek met uitzicht op de omgeving, restaurant en nog meer heerlijke plekken om te zitten, lezen, kijken en relaxen. Je verblijft hier in een stevige, permanente safaritent. Meer een huisje met rieten dak, voorzien van goede bedden met muskietennet, terras met zitje en eigen badkamer. Zie ook onze bouwsteen: overnachten in het Dolomite Camp