Argentinië

Buenos Aires: hoofdstad van de tango

4min. leestijd

Buenos Aires is de meest Europese hoofdstad van Zuid-Amerika: Parijs, Rome, Madrid, Milaan waren de inspiratiebronnen voor deze Latijns-Amerikaanse versie van Europa. Flaneer je over de beroemde Avenida de Mayo naar het congresgebouw, dan lijkt het alsof je over de Gran Via in Madrid loopt. Het operagebouw Teatro Colón in het centrum heeft grote gelijkenis met La Scala in Milaan. Avenida 9 de Julio, de breedste boulevard ter wereld, moest het Champs-Elyseegevoel begin deze eeuw aan de stad toevoegen. De obelisk die op dezelfde avenida staat is een regelrechte imitatie van die op de Place de la Concorde in Parijs.

In Buenos Aires liggen een paar beroemde pleinen. Ten eerste is dat de Plaza del Congreso, een van de grootste pleinen, met het imposante regeringsgebouw, El Congreso. In het verlengde hiervan ligt de Plaza de Mayo met het presidentsgebouw, de Casa Rosada. Huur een fiets en bezoek alle highlights van de stad.

Bij de oude haven ligt de wijk La Boca, van oorsprong een Italiaanse visserswijk. De golfplaten huizen werden met felle kleuren beschilderd en dat is nog steeds te bewonderen. Een andere typerende wijk is Recoleta, een mooie rustige wijk waar de welgestelden van Buenos Aires wonen. Hier ligt ook het kerkhof waar beroemdheden zoals Evita Péron en de presidenten begraven liggen. De wijk San Telmo is één van de oudste wijken van de stad, met veel antiekwinkeltjes en neokoloniale huizen. Een bezoek aan de markt in San Telmo op zondag mag je niet missen!

Buenos Aires is een stad die nooit slaapt. Dineren, uitgaan en naar de tango luisteren kan de hele nacht door, cafés, kiosken en platenwinkels zijn 24 uur per dag geopend en de stadsbussen brengen je ook ’s nachts precies waar je naar toe wilt.

Milonga is niet alleen een dans. Het is de plek waar tango wordt gedanst door de lokale bevolking. Stap in een van de tientallen traditionele 'Milonga's' die overal in de wereld hoofdstad van de tango te vinden zijn. Deze bijzondere ervaring brengt je niet alleen dichterbij gepassioneerde en niet professionele tangodansers, maar je kunt dit gevoel ook zelf ervaren. Jong, oud, maakt niet waar je vandaan komt, de Milonga nodigt iedereen uit om deel te nemen en mee te dansen. Voel je vrij en gun jezelf wat stappen op de dansvloer, wanneer een danser je uitnodigt. Maar je kunt ook gewoon als toeschouwer genieten van een drink en deze bijzondere sfeer. 

01 06