Japan

Bezoek Kyoto

2min. leestijd

Kyoto is een stad met circa 1,5 miljoen inwoners en was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Japan. Om die reden vind je in deze stad enorm veel bijzondere historische monumenten waarvan er veel op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Kyoto heeft prachtige tempels, parken en kastelen.

Een van de meeste bekende tempels is Kyoto is de Kinkaku-ji, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. Dit complex heeft naast de prachtige met bladgoud bedekte tempel ook een mooie tuin en behoort tot 1 van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Kyoto.

Een ander must see in Kyoto is Fushimi Inari-taisha, in het kort ook wel Inari genoemd. Dit is een tempelcomplex met duizenden rood/oranje Tori’s net buiten Kyoto. Een unieke locatie in een prachtige omgeving.

Daarnaast staat Kyoto ook bekend om de Geisha’s in de wijk Gion. Je vindt hier veel smalle geplaveide straatjes en houten gebouwen en het is de plek om een glimp van een van de Geisha’s op te vangen.

We raden je ook echt aan om een traditionele Japanse theeceremonie bij te wonen in Kyoto. Op die manier krijg je een goed inzicht in de oude gebruiken en tradities die vele Japanners nog altijd in ere houden.

Er is in Kyoto zo enorm veel te zien en te doen, je kunt hier met gemak 4 dagen door brengen en nog tijd te kort hebben!

01 02