Bolivia

Bezoek aan Uyuni, Potosi, Sucre en omgeving Santa Cruz

8min. leestijd

Een bezoek brengen aan een van de meest avontuurlijke bestemmingen in Bolivia, wie zou hier geen hoge verwachtingen van hebben? De Uyuni-expeditie was vanaf het begin adembenemend!

De gekleurde lagunes die groene, witte, rode en andere tinten reflecteren. Gelegen tussen torenhoge, met sneeuw bedekte bergen en vol met oranjeroze flamingo's; een geweldige start van deze reis.
De volgende ochtend aankomen bij zoutvlakte Salar de Uyuni voor zonsopgang, is als ontwaken in de wolken. Geniet van de omgeving, adem de koude ochtendlucht in en ervaar de vredige stilte. Misschien wil je nooit meer weg...

Ik ging verder naar Potosi, een zeer traditionele koloniale stad. Aan de gebouwen en kerken in de stad kun je zien hoe rijk het ooit was. Het imposante uitzicht op de Cerro Rico voegt een uniek tintje toe waar je zeker van zult genieten. Ik raad aan om een van de uitzichtpunten in de buurt van het stadscentrum te bezoeken, om van de zonsondergang te genieten en de stad in puur goud te zien oplichten. Picture time!

Mijn volgende stop is Sucre, de stad die ik persoonlijk het leukst vind in Bolivia. ‘La Ciudad Blanca’ is de bijnaam van de stad omdat veel van de huizen en gebouwen in koloniale stijl wit zijn geverfd. Gelegen in een vallei omringd door lage bergen, geniet Sucre van een mild en comfortabel klimaat. Het subtropisch weer, schone en witte straten, geweldige accommodaties, goede restaurants, leuke bars; allemaal redenen om hier tenminste 2 of 3 dagen te verblijven. Pak de kans om te ontspannen na vermoeiende reisdagen.
Je kunt als je zin hebt een bezoek brengen aan een traditionele hoedenfabriek en zien hoe de beroemde hoeden van Bolivia worden gemaakt.

Vanuit Sucre vloog ik naar Santa Cruz de la Sierra, de grootste stad in het oosten van Bolivia. Het is het perfecte startpunt voor het verkennen van Oost-Bolivia; een regio vol met schilderachtige dorpjes, door de UNESCO beschermde jezuïetenkerken en een overvloed aan natuurlijke schoonheid. We bezochten Samaipata en Refugio de los Volcanes, geweldig! Samaipata is nog steeds een echte ervaring buiten de gebaande paden, het heeft een aantal fantastische wandelmogelijkheden en je kunt het Amboró Nationale Park verkennen. Er is geen luxe, maar voor de avonturier heeft de regio Santa Cruz veel interessante opties.

 

01 04