Beste reisbestemming per maand

8min. leestijd

Vraag aan iemand wat hij/zij belangrijk vindt op reis en negen van de tien keer is het antwoord ‘goed weer’. Los van de vraag wat precies ‘goed weer’ is voor iemand, zijn op veel bestemmingen de seizoenen steeds minder duidelijk. Daarnaast wil je het liefst dat het niet te druk is op de bestemming en reis je het liefst in een periode dat de vliegtickets betaalbaar zijn. Daarom kijken wij voor de beste reistijd van een bestemming niet alleen naar het weer. En.. noemen we het niet voor niets de beste reismaanden. Dit betekent niet dat een bestemming in de overige maanden niet te bereizen is. Hieronder vind je ons overzicht per maand met de beste reistijd voor de verschillende bestemmingen.

 

Januari

COLOMBIA

De droge maanden in het binnenland (december tot april -  juni tot september) is de beste reistijd om dit spectaculaire land te bezoeken en er een prachtige rondreis te maken.

INDIA

Omdat India een groot land is zijn er ook verschillende klimaten te vinden. Over het algemeen zijn de maanden oktober tot en met maart de beste reistijd om India te bezoeken. Dan valt de minste regen en zijn de temperaturen rond de 30 graden. Ben je van plan naar het hoge noorden te gaan? Dan kun je beter in juni t/m augustus gaan, dit gebied is namelijk een groot gedeelte van het jaar afgesloten door flinke sneeuwval.

ARGENTINIE

De beste reistijd om naar Argentinië te gaan is afhankelijk van welk deel je graag wilt bezoeken. De Iguazu watervallen en Salta, in het noorden, zijn het beste te bekijken van juli t/m augustus. De ruige gebieden in het zuiden zijn best begaanbaar van november t/m maart. Centraal Argentinië is het gehele jaar te bezoeken!

Februari

SRI LANKA

Het fijne aan Sri Lanka is dat je niet gebonden bent aan een bepaalde periode. De zon schijnt (bijna) iedere dag en zelfs in de regentijd regent het nooit de hele dag. De beste reistijd is dus altijd!

MEXICO

Reizen naar Mexico is het hele jaar door mogelijk. De beste reistijd is van november tot april; na de regentijd en het orkaanseizoen.

Maart

NAMIBIË

Ondanks dat Namibië een uitgestrekt land is, zijn de klimaatverschillen relatief klein. Reizen is het hele jaar door mogelijk, maar de beste reistijd is in het droge seizoen van eind april tot oktober.

JORDANIË

Het Mediterraan klimaat van Jordanië zorgt voor aangename temperaturen in de winter en plaatselijk zeer warme temperaturen in de zomermaanden (met name in Aqaba en in de Jordaanvallei). De beste reistijd is daarom ook tussen de maanden maart t/m mei en september t/m november.

April

ZUID-AFRIKA

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Nederland. De beste reistijd is onze lente en herfst. Maar een bezoek aan Kaapstad is anders dan een safari in het Krugerpark. Afhankelijk van jouw reisdoel en de regio in Zuid-Afrika die je wilt bezoeken, vind je op deze pagina de beste reistijd.

COSTA RICA

De droge tijd, van november tot en met april, wordt over het algemeen gekenmerkt als de beste reistijd voor Costa Rica. Iets minder warm is het in het regenseizoen, wanneer er vaak in de namiddag een bui valt. De natste maand is over het algemeen oktober. 

Mei

GRIEKENLAND

Ondanks dat Griekenland bekend staat als reisbestemming in de zomermaanden, is de beste reistijd volgens ons vooral het voorjaar en najaar aan. Het is dan minder heet en uiteraard ook minder toeristisch. 

JAPAN

Vanwege de beroemde kersenbloesem ‘sakura’ is het voorjaar (april en mei), de beste reistijd voor Japan, maar ook de meest drukke. Geen zin in drukte? Ga dan in september of oktober naar Japan.

Juni

TANZANIA

De maanden juni t/m oktober zijn voor zowel het noorden als het zuiden van Tanzania de beste reistijd. Dit is na het regenseizoen. De temperatuur is dan aangenaam en de dieren zijn nog steeds gemakkelijk te vinden.

SEYCHELLEN

Door het tropische klimaat op de Seychellen is het heerlijk vertoeven tussen de maanden april t/m november, buiten het regenseizoen. Echter vinden wij dat de beste reistijd buiten de maanden juli en augustus valt, omdat de prijsverschillen met het laagseizoen extreem hoog zijn.

Juli

BOTSWANA

Het winterseizoen is de beste reistijd, deze begint in mei en duurt tot en met augustus. ’s Nachts kan de temperatuur dalen tot het vriespunt, maar overdag ligt de temperatuur rond de 25 graden. De perfecte temperatuurom wilde dieren te spotten tijdens je reis naar Botswana!

BOLIVIA

Heldere lucht, weinig regen en veel zonnige dagen zijn er in de maanden mei t/m november. Wil je tijdens je reis op expeditie naar de Uyuni zoutmeren? Dan is de beste reistijd van september t/m december, omdat het in juni te koud kan zijn.

Augustus

KENIA

Dankzij de ligging rond de evenaar is er in het land een vrij constant klimaat. Hierdoor is het land het gehele jaar te bezoeken, maar is de beste reistijd van juni t/m september. Deze maanden vallen buiten het regenseizoen én het is de perfecte tijd om de Great Migration te beleven!

IJSLAND

Voor IJsland geldt een beste reistijd van eind juni t/m half september. In de wintermaanden worden alleen de wegen rond Reykjavik sneeuwvrij gehouden, waardoor rondreizen in de rest van het land onmogelijk wordt.

September

PERU

De beste reistijd om naar Peru te gaan is de droge tijd, die duurt van mei t/m november. Wij raden je aan om begin september, net na het hoogseizoen, af te reizen naar het land van de Maya’s, zodat je in wat meer rust het land kan ontdekken.

CANADA

Ondanks dat de maand september bovenaan staat qua beste reistijd (vanwege de zalmloop die beren aantrekt), zijn de zomers in Canada zonnig en de temperaturen aangenaam en daarmee de fijnste reismaanden.

Oktober

AMERIKA

Doordat de Amerika zo groot is, zijn er verschillende klimaten en is er per gebied een andere beste reistijd. Lees daarom deze gedetailleerde beste reistijd pagina voor Amerika, voordat je een keuze maakt.

Over het algemeen zit je goed in het voorjaar (mei-juni) en het najaar (september-oktober). Je vermijdt dan de drukte en je hebt grote kans op goed weer.

PORTUGAL

In het najaar is het heerlijk vertoeven in Portugal. Met temperaturen rond de 20 graden kun je even ontsnappen aan de koude dagen in Nederland. Ook in het voorjaar (volgens ons de beste reistijd) is het qua temperatuur goed te doen en kun je genieten van de natuur in bloei. In het hoogseizoen, in de maanden juni t/m augustus, liggen de temperaturen hoog.

November

CHILI

November is bij uitstek de beste maand om af te reizen naar Chili. Dit is namelijk de beste maand voor noord, zuid én centraal Chili. Als je van plan bent om alleen het noorden te bezoeken is de beste reistijd van mei t/m oktober gaan. Liever Chili combineren met Patagonië in het zuiden? Vertrek dan in maart, november of december.

CUBA

Cuba kent twee soorten seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. De beste reistijd valt net ná het natte seizoen, tussen november en april, dan is alles mooi groen en is het weer droog en zonnig! Het beste kun je in november gaan, dan vermijd je de drukke kerstperiode.

December

AUSTRALIË

Aan de andere kant van de wereld zijn de seizoenen precies het tegenovergestelde van Nederland. In december kun je het beste naar het noorden en zuidoosten. Deze maand valt buiten het regenseizoen en de temperatuur rond de 30 graden ligt. In de rest van het land zijn verschillende klimaatzones en dus verschillende beste reistijden, wil je daar meer over lezen neem dan een kijkje op onze website.

VIETNAM

De verschillende weersomstandigheden in het noorden en zuiden zorgen ervoor dat er niet één beste maand is om te reizen. Je kunt het beste van mei t/m oktober naar het noorden en van december t/m maart naar het zuiden. In december zijn de meest optimale weersomstandigheden per regio en volgens ons dus de beste reistijd als je beide delen wilt bezoeken!