Malediven

De beste duikspots op de Malediven

3min. leestijd

Als je denkt aan parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen, kraakhelder water en een onderwaterwereld vol tropische vissen en prachtig koraal, dan denk je waarschijnlijk aan..... de Malediven! Deze eilandengroep bestaat uit 1190 koraaleilanden en veel van deze eilanden bieden fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Hieronder hebben we de 3 beste duikspots voor je op een rijtje gezet: 

Wat is een Atol? 

Een atol is een ringvormig koraalrif met in het midden een lagune. Aan de rand tref je meestal meerdere eilandjes. Deze eilandjes bestaan voornamelijk uit koraalzand en de riffen aan de buitenkant lopen vaak steil naar beneden af.

Malé Atol

Eén van de bekendste plekken om te duiken zijn de Noord en Zuid Malé Atol. Rondom de Noord Malé Atol is prachtig koraal te vinden en zo is Banana Reef een van de meest bekende en gewilde duikspots in het zuid-oosten van de noordelijke Malé Atol. Het staat bekend om zijn grote diversiteit aan tropische vissen, prachtige koralen en grotten. Het rif is in de vorm van een banaan en wel 300 meter lang. 

De Zuid Atol is zo populair omdat je er haaien kunt spotten! Bij Shark Point kom je met een beetje geluk witvinhaaien en rifhaaien tegen, die overigens ongevaarlijk zijn. Een andere reden waarom de Malé Atol zo populair is, is omdat je er veel spectaculaire onderwatergrotten tegenkomt. 

Baa Atol 

De Baa Atol is één van de noordelijke atollen en staat ook bekend om haar spectaculaire onderwaterwereld. Dhonfanu Thila is een duikstek die zeker niet op je lijst mag ontbreken, aangezien je hier prachtige rotsformaties, grote hoeveelheden tropische vissen en mantaroggen kunt spotten! Ook Anantara Kihavah staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en de vele manta roggen. Liefhebbers van prachtig kleurrijk koraal moeten zeker een bezoek brengen aan Maavaru Kandu. Aan de oostkant van de atol ligt een grote baai, genaamd Hanifaru Bay. Tijdens de zuidwest-moesson (van mei t/m november) bloeit er hier veel plankton en wordt de baai voornamelijk door grote aantallen manta roggen bezocht. Ook heb je kans om in dit gebied walvishaaien te spotten! Beelden zeggen meer dan woorden bekijk daarom eens deze duikvideo van hoe het is om te duiken op de Malediven. 

Ari Atol 

De Ari Atol ligt in de zuidelijke atollen en dit is een fantastische plek om te duiken, indien je verschillende soorten (grote) vissen wilt spotten! Denk hierbij aan hamerhaaien, witpunthaaien, grijze rifhaaien adelaarsroggen, napoleonvissen, manta roggen, barracuda's en niet te vergeten, de gigantische plankton etende walvishaai! Populaire duikspots in die gebied zijn onder andere Five Rocks, Fish Head, Fesdu Wreck en Broken Rock. 

Wil je na het lezen van deze duikspots en het zien van beelden zelf een sprong in het diepe wagen? Kijken dan eens naar een van onze combinatiereizen met de Malediven. Combineer Sri Lanka, Dubai en/of India met de Malediven voor een geweldige afwisselende reis. Ben je geen duiker maar ga je liever snorkelen? Pak dan je duikbril en je paspoort en plan je volgende reis naar de Malediven.