Beijing - China

2min. leestijd

Beijing is de levendige hoofdstad van het land. Er zijn veel historische bezienswaardigheden en tegelijkertijd zul je verstelt staan van hoe modern deze stad is. 

 

Een goede plek om te beginnen is het grote Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen-plein), midden in de stad, en direct ten zuiden van de legendarische Verboden Stad. Op het plein zijn veel Chinese toeristen te vinden en op mooie dagen wordt er vaak gevliegerd. De Poort van de Hemelse Vrede staat ook aan het plein. Dit is vanouds de buitenste toegang tot de Verboden Stad. Ruim vijfhonderd jaar was dit dé plaats waar de Zoon des Hemels regeerde over het zogenaamde Rijk van het Midden. Je kunt er makkelijk uren ronddwalen en je in ver vervlogen tijden wanen. We raden je aan een informatieve walkmangids te huren bij de ingang, ingesproken door Roger Moore!

Tenslotte wil natuurlijk ook iedereen een bezoek brengen aan de beroemde Grote Muur, die de Chinezen zelf ook wel ‘de Muur van Tienduizend Mijlen’ noemen. De muur kan op verschillende plaatsen worden bekeken. Bij Badaling is het erg druk, Mutianyu en Simatai (steil!) zijn relatief iets rustiger, al zullen ook daar steeds meer Chinese toeristen te vinden zijn.

01 01