Banff

3min. leestijd

Het pittoreske bergstadje Banff is het beginpunt van de beroemde Icefields Parkway naar Jasper. Banff ligt op 1.383 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen stad van Canada. Het stadje is bijzonder toeristisch, 365 dagen per jaar. ’s Zomers vanwege de schitterende natuur en in de winter is het een ski walhalla.

Er is geen andere plek in de wereld waar je zo’n gemengd gezelschap van mensen vindt. Van gezinnen tot sporters, kunstenaars, restaurateurs en hoteliers, outdoor enthousiastelingen en de vele miljoenen toeristen kom je hier tegen. Dit gezellige stadje heeft een goed bezoekerscentrum, verschillende musea, vele winkeltjes, accommodaties en restaurants. Banff Avenue is de hoofdstraat waar het allemaal gebeurt. Aan het einde van de hoofdstraat ligt het Banff Park Museum. Dit prachtige oude gebouw staat vol met dieren uit de Rocky Mountains. Achter het musuem ligt een mooi park aan de Bow River waar je heerlijk kunt wandelen. 

Een andere aanrader is om met de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain te gaan en te genieten het schitterende uitzicht op de zes bergketens van de Rocky Mountains.

De Sky Bistro op de top van deze berg biedt een werkelijk adembenemend panoramisch uitzicht over de Banff Townsite en de gehele omgeving. Wat is er mooier dan onder het genot van een heerlijke lunch van zo’n uitzicht te genieten?!

Vanaf hier kun je een korte trail lopen langs de bergtop naar de Banff Skywalk. Net iets buiten Banff vind je het Hoodoos Viewpoint. Hoodoos zijn smalle rotsformaties die iets weghebben van stenen mensen. Je vindt ze langs de Tunnel Mountain Drive. Een mooie rit en zeker een aanrader, met mooie uitzichten vooral wanneer de weg, na de bocht, overgaat in De Buffalo Street. Dit stukje wordt ook wel "Surprise Cornor" genoemd. Je hebt hier een schitterend uitzicht op het historische Fairmont Banff Springs Hotel, geopend in 1888 . Tegenwoordig is dit schitterende pand nog altijd in gebruik en een van de trekpleisters om te bezichtigen. Dit traditioneel ontworpen, bijna kasteelachtige gebouw is ooit gebouwd met de intentie om het grootste hotel ter wereld te zijn. Het iconische pand staat in een bosrijke omgeving, vlak bij de Bow River die hier langs stroomt. Wat je ook niet mag overslaan zijn de Bow Falls. Deze waterval is niet indrukwekkend maar is een stop waard omdat je ook hier weer een mooi uitzicht op het Fairmont Banff Spring Hotel hebt aan de overzijde van de rivier.

Banff is tevens ideaal voor mooie wandelingen, fietstochten, een Lake Cruise en helicoptervluchten over het prachtige Banff National Park. Je kunt hier zeker een dag of twee doorbrengen om de omgeving te verkennen. Na een heerlijke en actieve dag kun je nagenieten in Banff Hot Springs.

 

01 03