Amsterdam - Nederland

2min. leestijd
i amsterdam

Amsterdam staat wereldwijd vooral bekend om haar kanalen en oude herenhuizen. Daarnaast associëren toeristen de stad vaak met het enorme aantal fietsen dat je tegenkomt. Er wordt gezegd dat het aantal fietsen in de stad groter is dan het aantal inwoners. Daarnaast staat de stad voor velen ook synoniem aan tolerantie vanwege het de coffee shops en de wallen. Als Nederlanders zelf kijken we vaak heel anders naar onze hoofdstad.

Vele van de zogenoemde hoogtepunten en bijzonderheden van Amsterdam zijn van toepassing op vele andere Nederlandse steden. Toch blijft Amsterdam iets bijzonders houden. Geef toe heb je als Nederlander wel eens een rondvaart door de grachten gemaakt of het Anne Frank huis bezocht? Verder dan dagje winkelen met een wandeling door de kalverstraat en over Dam komen velen niet.

De stad heeft echter een aantal van de beste musea van het land waaronder het Rijksmuseum en het van Gogh museum. Beide musea zijn wereldberoemd. Zo zijn er echter nog veel meer bijzondere plekken in de stad zoals het Vondelpark, de Oude Kerk, het Rembrandthuis en het verstopte Magna plaza. Als je uitgekeken bent, stap dan op een cruiseboot met vertrek vanuit Amsterdam of Rotterdam.

 

 

01 02

Ben je meer op zoek naar eten en drinken stop dan bij de Heineken experience waar je alles over het biermerk kun leren of wat dacht je van de foodhallen waar je gerechten van over de gehele wereld kunt proberen. Op zoek naar kleine boetiek winkels en trendy restaurants ga dan naar de welbekende Jordaan. Alles bij elkaar een stad waar je je als reiziger prima een paar dagen kunt vermaken.