Jordanië

Amman en omgeving

3min. leestijd

Amman is een dynamische stad die oorspronkelijk gebouwd is op zeven heuvels, nu is het uitgegroeid tot een druk commercieel centrum verspreid over ruim negentien heuvels. Het is een stad van contrasten, een mix van oudheden in een moderne wereld. Aan de voet van de hooggelegen citadel ligt het oude amfitheater uit de tweede eeuw na Christus en die plaats biedt aan 5000 personen.

Vanuit Amman kun je Jerash bezoeken. Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur.

Ook Mount Nebo is een bezoek waard, vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei. Op een heldere dag kun je daken zien van de huizen in Jeruzalem en Jericho in Israël. Mount Nebo is een gedenkplaats ter ere van de profeet Mozes, die hier het beloofde land zag, stierf en begraven werd.

Vlakbij gelegen Madaba is op het eerste gezicht een eenvoudig provinciaal plaatsje. Maar Madaba is van grote religieuze betekenis door haar vele mozaïeken, met name de mozaïek kaart van “The Holy Land” in de Grieks-orthodoxe St. George kerk.

01 01

Reizen naar Jordanië? Bekijk alle rondreizen of stel zelf een rondreis door Jordanië samen middels de bouwstenen.