Canada

Alles over Canada, interview met onze productmanager Suzanna

10min. leestijd

Interview met Suzanna, productmanager Canada.

Reizen naar Canada betekent overweldigende natuur, ruige kusten, ruimte, rust en wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Denk aan de fel blauwe bergmeren omringd door witte bergtoppen in de imposante Rocky Mountains, lopen over de drooggevallen zeebodem tijdens eb in de Bay of Fundy in Nova Scotia en walvissen spotten tijdens de overtocht naar Vancouver Island. Maar ook fantastische steden, vriendelijke mensen, verrassende ontmoetingen en  gave activiteiten zijn niet weg te denken uit een rondreis door Canada. Canada is trouwens hét land voor een roadtrip per camper of huurauto.

Zomer 2020: midden in een tijd waarin reizen bijna een utopie lijkt. Waarin we al maanden lang, bijna alle reizen hebben moeten uitstellen of annuleren.

Precies in deze periode krijgen mijn collega’s van WRC Reizen en ik een heel onverwacht bericht te horen. OutSight Travel neemt WRC Reizen over! Twee  zelfstandige, ietwat eigenzinnige reisorganisaties, die samen ruim 60 jaar ervaring hebben in het samenstellen en verkopen van individuele reizen, gaan de krachten bundelen. Samen voor optimale synergie. Juist nu. Want 1 + 1 = 3. 

In een periode waarin we niet datgene kunnen doen wat we het liefste doen, de ideale reis voor jou verzorgen, zijn we bezig geweest (en nog steeds bezig) om je straks van nóg mooiere en duurzamere reizen te kunnen laten genieten. Naar de vertrouwde bestemmingen, maar ook naar enkele fantastische nieuwe bestemmingen. Eén van deze nieuwe bestemmingen is Canada!

Mijn naam is Suzanna Beekman, product manager Canada bij OutSight Travel en WRC Reizen. Canada is bij WRC Reizen al vele jaren een topbestemming. en nu biedt OutSight Travel deze fantastische bestemming ook aan!

Hoe kwam je op het idee om Canada als nieuwe bestemming toe te voegen? 

We hebben aan onze klanten gevraagd waar zij het liefste naartoe willen zodra dit weer kan. In deze gesprekken kwamen de volgende punten naar voren:

  • ergens waar er genoeg ruimte is, zodat je de massa een beetje kan ontlopen
  • ergens waar je gemakkelijk zelfstandig kunt rondreizen per huurauto of camper
  • ergens waar de medische zorg en hygiëne op hoog niveau zijn

Onze klanten zijn ervaren reizigers; zij hebben al veel van de wereld gezien. Ze worden graag verrast, houden van interactie met de locals en willen kiezen uit een breed aanbod van activiteiten. Zodoende kwamen we uit op Canada.

Nu heb je een bestemming, en dan? 

Ik ken de bestemming Canada als mijn broekzak door mijn eigen reizen er naartoe. Uiteraard heb ik in de loop van de jaren ook veel informatie gekregen van de lokale agenten, de webinars en de verschillende beurzen die ik heb bezocht. Om te zorgen dat het aanbod onderscheidend blijft en aansluit op de wensen van de klanten, zorg ik dat ik de feedback nauwlettend in de gaten houd en luister goed naar wat onze klanten zeggen. In dit proces komt de kennis en samenwerking van het hele team samen.

De jarenlange ervaring in het samenstellen en verkopen van reizen naar Canada van het ene deel van het team, in combinatie met de frisse blik en de klanten kennis van het andere deel van het team, maakt dat we met z’n allen tot een mooi en uniek OutSight reisconcept komen. Het mooie is dat dit ervoor zorgt dat ik ook weer verrassende nieuwe mogelijkheden voor de bestemming Canada heb ontdekt. Dat maakt mijn werk ook zo leuk!

Wat ga je aanbieden en hoe? 

Ons doel is om reizigers de bestemming te laten ervaren: kijk, doe, proef en ontmoet. Op die manier bewaar je levenslange herinneringen aan een reis en geniet je niet alleen tijdens de reis, maar ook nog lang daarna. Dit geldt eigenlijk voor al onze reizen en bestemmingen.

Wat maakt dat veel mensen verliefd worden op Canada?                                                                                       

Voor mij persoonlijk is dat een combinatie van de schitterende natuur, spectaculair wildlife, kosmopolitische steden en de eindeloze ruimte. Uit de vele gesprekken met onze klanten en de feedback van onze reizigers blijkt dat dit precies de ingrediënten zijn waardoor veel mensen als een blok voor Canada vallen.

Dan komen we op een praktische vraag: naar welk deel van Canada moet je nou gaan?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, bijna net zo groot als heel Europa! Canada tijdens één vakantie bekijken is dan ook onmogelijk. Dit maakt dat we het aanbod op verschillende delen van Canada toespitsen.

Mijn favorieten zijn de fantastisch blauwe bergmeren die je op verschillende plekken in de Canadese Rockies tegenkomt. Deze meren zijn zó fotogeniek. Je ziet deze meren altijd op de foto’s die gebruikt worden om Canada te promoten. Zijn ze in werkelijkheid echt zo blauw? Jazeker! Daar is geen fotoshop programma voor nodig. Bij de bekendste meren zoals Lake Louise, Bow Lake en Moraine Lake kan het in de zomer midden op de dag erg druk zijn. Maar als je ‘s ochtends heel vroeg bent, of juist aan het einde van de dag, tijdens het ‘Golden Hour’ is het magisch. Of trek je wandelschoenen aan en kies een meer uit die verder van de weg af ligt. Wat is er mooier dan na een pittige wandeling verrast te worden met een onweerstaanbaar uitzicht omringd door niets dan stilte die slechts door een windvlaag onderbroken wordt.

Op mijn verlanglijstje staat een paar dagen verblijf in een wildlife lodge: ergens diep in de natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Overdag op pad met een gids die alles kan vertellen over de lokale flora en fauna en die precies weet waar je de meeste kans hebt om de beren op zalmen te zien vissen. En dan ’s avonds rond een haardvuur belevenissen delen met andere gasten van de lodge.

De afstanden in Canada zijn erg groot en de wegen zijn prima te berijden met een camper of een huurauto. Kies wat het beste bij jou past. Wij stippelen samen met jou de juiste route uit, zodat je zeker weet dat de afstanden haalbaar zijn en dat je op de beste plekken komt. Je hebt onderweg alle vrijheid om te stoppen en zo veel of weinig te ondernemen als je zelf wilt. Om je reis compleet te maken heb ik fantastische excursies en experiences geselecteerd op het gebied van wildlife, culinair, adrenaline kick, sportief en sightseeing.

Nieuw bij OutSight is het reizen per camper. Canada is hiervoor het uitgelezen land. Het geeft je de ultieme vrijheid om je reis in te delen zoals jij dat wil. Je hebt altijd je eigen slaapplek, keuken, badkamer en spullen bij je en overnachten kan vaak midden in de natuur. Campers zijn er in vele soorten en maten. Om je te helpen de juiste keuze te maken, geef ik je op onze website  veel praktische informatie en inspiratie over het reizen per camper. Ook is dit trouwens een onderdeel van het ontwikkelen van een nieuwe bestemming.

Hoe bepaal je hoe lang de reizen moeten duren? 

Hoe lang men naar een bestemming gaat, is vaak afhankelijk van de reistijd naar de bestemming toe en het doel van de mensen die de reis gaan maken. Voor een strandvakantie bijvoorbeeld is een week weg heel gebruikelijk, ook als het wat verder weg is. Maar Canada is vooral een bestemming voor (rond)reizigers. Mensen die veel willen zien, ondernemen en willen genieten van de natuur. De gemiddelde reisduur naar Canada is tussen de 2 en 3,5 week. Als je beperkt de tijd hebt, dan kun je een kortere rondreis maken van 10-12 dagen vanuit Toronto. Hier vlieg je in 7,5 uur rechtstreeks naar toe.

01 03

Wat als de klant langer op reis wil

Je kunt onze (rond)reizen uitbreiden door extra overnachtingen aan je reis toe te voegen. Dat geeft je meer ‘quality time’ op een bepaalde locatie. Je kunt de  reis ook eenvoudig uitbreiden met (een paar) van onze bouwstenen en/of excursies. Een leuke toevoeging op een reis naar West-Canada is een stopover van enkele dagen in Toronto. Of wat dacht je van een combinatie van Canada en IJsland? Vlieg via IJsland en combineer één van onze IJslandreizen (vanaf 4 dagen) met een rondreis door Canada. En een camperreis wordt extra speciaal als je daar de bouwsteen: Per watervliegtuig naar Whistler en Victoria aan toe voegt. De naam zegt het al: watervliegtuig! En zo kunnen we nog talloze gave en originele combinaties en uitbreidingsmogelijkheden aanbieden.

De reizen zijn klaar, wat nu

Als al het werk ‘achter de schermen’ klaar is, dan gaan we de reizen, bouwstenen en alle relevantie reisinformatie zo mooi en duidelijk mogelijk op onze website publiceren. Het schrijven van teksten en de juiste foto’s selecteren. Veel passen en meten hoe het er het beste uit komt te zien.

Als de reizen dan op de website staan, wordt het direct visueel en daardoor ook tastbaarder. Bij mij werkt dat direct reis kriebels op. Als ik een tijd intensief met een bestemming bezig ben geweest, zou ik het liefst zo snel mogelijk zelf ernaar toe gaan. Uiteraard is het ook belangrijk dat het team goed op de hoogte is. Mijn collega’s hou ik op de hoogte door middel van interne kennissessies en als er gelegenheid voor is, dan gaat er iemand van het team op studiereis om de bestemming zelf te leren kennen.

De laatste stap

Dat is ons enthousiasme over de nieuwe bestemming met jullie delen! We willen jullie graag inspireren, informeren en natuurlijk je ideale reis naar Canada voor je samenstellen. Op social media en in onze nieuwsbrieven zullen we je kennis laten maken met Canada. Op onze website vind je naast het aanbod ook leuke en informatieve blogs. Zodra het weer kan gaan we weer verder met onze inspiratiedagen hier op kantoor in Maarssen, want er gaat toch niets boven persoonlijk contact.

Wat is jouw passie?

Het zal niet heel verrassend zijn dat mijn antwoord reizen is.

Al als klein meisje was ik nieuwsgierig naar nieuwe plekken, andere landen en dieren die we hier niet kennen. Altijd willen weten wat er net na die ene bocht is of wat er zich achter die berg verstopt. Onverwachte ontmoetingen met mensen die op het eerste gezicht zo’n ander leven hebben, maar met wie we uiteindelijk veel meer gemeen hebben dan we denken.

Het meest bijzondere vind ik toch wel de ontmoetingen met dieren in hun natuurlijke omgeving. Tijdens een whale watch tour in Australië bijvoorbeeld, kwam er een walvis op enkele meters langs de boot die zich minutenlang met ons mee liet drijven. Wat volgde was een kort oogcontact met het enorme dier. Een onvergetelijk kippenvel moment. Daarnaast is mijn andere passie paardrijden. Te paard beleef je je omgeving anders en intenser. Zo kon ik tijdens een rit in Zuid-Afrika ongestoord langs een kudde zebra’s en gnoes rijden. Ze leken zich totaal niet te storen aan het feit dat er mensen zaten op de paarden die langs liepen. Trouwens, als ik in Nederland te paard langs een groepje reeën rijd word ik al blij.

Quote/visie van Suzanna: Over reizen….

Reizen verruimt je blik, wakkert nieuwsgierigheid aan, prikkelt je fantasie en verrijkt je leven.