Cuba

9 beste stranden van Cuba

10min. leestijd

Sluit je rondreis door Cuba af op één van de vele prachtige stranden! Het ene strand heeft nog witter zand en een nog blauwere zee dan het andere. Welke moet je nou kiezen? Onze reisspecialist Joanne, Cuba-fan in hart en nieren, heeft de 9 beste stranden van Cuba voor je op een rij gezet:

1. Varadero
Hier, in Varaderovind je twintig kilometer aan breed, wit zandstrand inclusief een herlderblauwe zee en wuivende palmbomen. Je kunt hier relaxen, maar er zijn ook veel dingen die je kunt ondernemen; diverse watersportactiviteiten, verschillende shows en er is een rijkelijk nachtleven. Er staan veel grote all-inlcusive hotels, allemaal lekker luxe met vaak een eigen strand met heerlijke strandbedjes. Wil je liever wat meer rust? Dan hebben we een fantastische casa particular voor je! Je verblijft dan bij een Cubaanse familie thuis. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer & toilet, er is airconditioning of een fan en het ontbijt is bij de overnachting inbegrepen. Vaak kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten zoals de tuin, een dakterras of de keuken. Varadero is ook relatief dichtbij de luchthaven van Havana. Je kunt hier kosteloos je huurauto inleveren, dan regelen wij vervoer voor je naar het vliegveld.

2. Jibacoa
Wil je wat dichterbij de luchthaven van Havana overnachten, houd je van luxe, maar niet van grote massa's? Dan adviseren we je om in een all-inlcusive hotels in Jibacoa te verblijven. Het is hier relatief rustig, de omgeving is lekker groen en het strand komt ook hier weer rechtstreeks uit een brochure. De huurauto kan je hier niet kosteloos inleveren. We kijken altijd naar de meest voordelige optie; inleveren tegen drop-off kosten en vervoer naar het vliegveld of de huurauto houden en zelf inleveren. Uiteraard bespreken we dit van te voren met je.

3. Cayo Las Brujas
Wat verder gelegen van het vliegveld dan Varadero of Jibacoa, is het eiland Cayo las Brujas. Het eiland is vanaf het vasteland te bereiken via een brug. En niet zomaar een brug: als je hieroverheen rijdt dan wordt je omgeven door een turquoise zee, het lijkt net alsof je op de zee rijdt, en dat 48 kilometer lang! Het eiland is een vrij rustig tropisch paradijs van allemaal koraaleilandjes met prachtige zandstranden en mangrovebossen. Maar ook hier vind je inmiddels (steeds meer) all-inlcusive hotels, al is het nog niet op grote schaal.

4. Cayo Santa Maria
Naast Cayo las Brujas ligt Cayo Santa Maria. Op dit buureiland vind je meer luxe- en exclusieve accommodaties. Verder is de omgeving hier net zo fantasisch als bij Cayo Las Brujas. Mocht dit je laatste stop zijn voordat je naar huis vliegt. Dan raden we je aan om de laatste nacht in Havana te overnachten, je weet immers maar nooit wat je op de terugweg allemaal kan verwachten en het is een rit van ongeveer vijf uur naar het vliegveld van Havana.

5. Cayo Levisa
Cayo Levisa is een eiland waar je niet met de huurauto naartoe kan. En dat is misschien maar goed ook, want dan zou je de mooie boottocht missen en dan zou het niet zo rustig zijn op het eiland als dat het nu is. Er is maar één accommodatie op het eiland en als deze vol zit, dan kun je er niet verblijven. Een dagtocht naar het eiland kan uiteraard wel altijd. Wij regelen in ieder geval de kaartjes voor de boottocht voor je. Je kunt de huurauto parkeren op een bewaakt terrein in de haven, voordat je de boot neemt naar Cayo Levisa. Eenmaal aangekomen, loop je over een mooi, houten aangelegd pad door de mangrovebossen voordat je bij het hotel aankomt. Er zijn losstaande (beach)bungalows en in gebouwen van twee etages hoog.

6. Playa Ancon
Op tien km van Trinidad vind je Playa Ancon, één van de grootste stranden aan de zuidkant van Cuba. Stel je voor: een rij met rieten parasolletjes, heerlijke ligbedden, het geritsel van palmbomen en een kokosnoot met een rietje in je hand. Het is een heerlijke onderbreking voor of nadat je de steden Trinidad en Cienfuegos bezoekt.

7. G
uardalavaca

Als je in het oosten van Cuba bent, dan adviseren we je een strandverblijf in Guardalavaca. Deze plaats ligt aan de Costa Verde (groene kust) en heeft niet alleen een prachtig strand, maar ook een prachtig binnenland met mooie groene heuvels. Het ligt op ongeveer een uur rijden van de luchthaven Holguin. Je kunt hier kosteloos je huurauto inleveren, dan regelen wij vervoer voor je naar het vliegveld.

8. Playa Pesquero
Op ongeveer een kwartier rijden van Guardalavaca ligt Playa Pesquero. We adviseren je hier een fijn resort, aan een rustig en mooi strand. Hier kun je de auto niet kosteloos inleveren, maar we overleggen met jou de meest passende oplossing.

9. Cayo Seatia
Cayo Seatia is met de auto te bereiken. De weg ernaartoe is niet heel goed, maar eenmaal aangekomen is het meer dan de moeite waard. Vroeger was dit privé bezit van Fidel Castro. Er staat hier één kleinschalig hotel, het strand is niet heel groot, maar wel mooi. Je vindt veel mangrovebossen in de omgeving en er lopen veel dieren rond die je hier misschien niet verwacht zoals zebra's, waterbuffels, antilopen, paarden, papagaaien en struisvogels. Het lijkt hier wel Zuid Afrika, nog zo'n favoriete bestemming van Joanne.