
- U bevindt zich hier:
- ... Home
- Over ons
- Reisblog
- 7 wereldwonderen
India - Jordanië - Peru
7 wereldwonderen

- U bevindt zich hier:
- ... Home
- Over ons
- Reisblog
- 7 wereldwonderen
Van de Machu Picchu in Peru tot de Taj Mahal in India: iedereen is bekend met de 7 wereldwonderen. Natuurlijk kunnen we niet ontkennen dat deze plekken iconisch zijn en indruk maken. Maar we zijn niet voor niets OutSight Travel en willen je juist naast alle hoogtepunten, ook de minder bekende parels laten ontdekken die de wereld ons te bieden heeft. Want hoe gaaf is het om zo’n unieke en indrukwekkende plek (bijna) voor jezelf te hebben?! De wereldwonderen, maar dan op z’n ‘OutSights’. Zet ze op jouw bucketlist!
Wat zijn de 7 wereldwonderen?
Laten we beginnen met de officiële 7 wereldwonderen, die natuurlijk ook gewoon de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze staan natuurlijk niet voor niks op deze prestigieuze lijst. Het zijn eigenlijk de zeven ‘moderne’ wereldwonderen. Van de klassieke wereldwonderen was er namelijk nog slechts één wereldwonder over. Dit is de reden dat er in 2006 een verkiezing is gehouden voor zeven nieuwe iconische gebouwen verspreid over heel de wereld. Zo vind je er drie in Azië, drie in Zuid-Amerika en één in Europa.
- Chichén Itzá in Mexico
- Chinese Muur in China
- Colosseum in Italië
- Cristo Redentor in Brazilië
- Machu Picchu in Peru
- Rotswoningen van Petra in Jordanië
- Taj Mahal in India
Van een aantal van bovenstaande wereldwonderen, geven we hier onze OutSight tips.
Fort Kumbhalgarh in India in plaats van de Chinese Muur in China
Fort Kumbhalgarh in Rajasthan, ligt tussen de toppen van het Aravalli-gebergte. Vanuit Udaipur ben je er in slechts twee uur rijden. met zijn lengte van 36 km -is het de op een na langste muur ter wereld. Natuurlijk na de Grote Muur van China. Vanaf het immense bouwwerk heb je een prachtig uitzicht over het eindeloze groene landschap van India. En, in tegenstelling tot de Chinese Muur kom je hier bijna geen toeristen tegen. Dat we deze OutSight tip geven, betekent niet dat we een bezoek aan de Chinese Muur afraden, integendeel!
Bezoek je de Machu Picchu in Peru of misschien Ciudad Perdida in Colombia?
De unieke ligging op een moeilijk te bereiken plek maakte het dat Machu Picchu, de Inca stad in het Andesgebergte van Peru, pas laat is ontdekt. Elke dag beginnen duizenden toeristen de tocht vanuit het nabijgelegen stadje Cuscu. Een deel gaat per trein en de echte fanatiekelingen lopen een van de trails (Inca Trail, Salcantay Trail of Lares Trail) met als einddoel zelf onderdeel te zijn van het wereldwonder.
Maar heb je ook weleens gehoord van Ciudad Perdida? Dit is de Verloren Stad van Colombia. Tot in de middeleeuwen was Ciudad Perdida een belangrijk economisch centrum van de inheemse Tayrona. Echter verlieten zij de stad uit angst voor de Spanjaarden. Gelukkig is de verloren stad nooit gevonden en waren het goudzoekers die pas in de jaren zeventig voet op de ronde terrassen, verbonden door stenen trappen, zetten. Slechts een handjevol toeristen die Colombia bezoeken kiezen ervoor de meerdaagse tocht in hun reisprogramma op te nemen. Een echte OutSight bestemming dus
De Taj Mahal en de tombe van l’timād-ud-Daulah in India, de gelijkenissen en verschillen
Om te beginnen met de Taj Mahal, gelegen in Agra, dateert uit 1632. De tombe is opgetrokken uit wit marmer. Het is een ode van de ene geliefde aan de ander.
De tombe van Itimad ud-Daulah ligt net als de Taj Mahal in Agra. Daarnaast is ook deze tombe opgetrokken uit wit marmer. Het wordt ook wel de baby-Taj genoemd. Dit is echter geen ode van een geliefde, maar een ode van kind aan vader en moeder. De tombe werd namelijk gebouwd door Nur Jahan, de vrouw van Mogolheerser Jahangir, voor haar ouders. Omdat dit bouwwerk werd afgemaakt in 1628, wordt het ook wel gezien als een schets voor de befaamde Taj Mahal.
En, hebben we je al aan het twijfelen gebracht of bezoek je ze gewoon alle twee?
Cristo Rei in Portugal, het alternatief voor Cristo Redentor in Brazilië
Speciaal voor degenen die graag de wereldwonderen zou aanschouwen maar niet zo’n verre reiziger is. En voor degenen die Portugal een heel fijn vakantieland vindt. Of voor alle andere reizigers die we nu op een idee brengen.. Met Cristo Rei in Portugal hebben we een waardig Europees alternatief gevonden voor de Cristo Redentor in Brazilië.
Oke, het ligt dan misschien niet bovenop een berg, maar verder zijn er veel gelijkenissen te vinden tussen de Braziliaanse Christo Redentor en de Portugese Cristo Rei. De Cristo Rei werd namelijk, in opdracht van de Portugese dictator Salazar, gebaseerd op het Braziliaanse voorbeeld. Aan de voet van beide standbeelden heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Beide mannen kijken uit op de hoofdstad van het land. De 82-meter hoge sokkel waarop de Cristo Rei staat fungeert als een soort berg vanwaar het Christusbeeld vanaf de Taag over het water uitkijkt op Lissabon.
Welk wereldwonder bezoek jij?
Welk OutSight wereldwonder heeft jouw aandacht getrokken? Wij zijn heel benieuwd! En wil je weten hoe deze highlight combineert met een reisroute? Neem contact met ons op en samen kijken we naar alle mogelijkheden