Amerika

6 Waterparken bij Orlando

5min. leestijd

Zwembroek aan, insmeren en plonsen maar! Gaan jullie naar Florida? Dan mag een bezoek aan een waterpark natuurlijk niet missen. In deze blog nemen we de verschillende bekende waterparken onder de loep, want welke moet je nou kiezen?

1. Disney’s Blizzard Beach
Een nagemaakt wintersportdorp midden in het zonovergoten Florida. Neem de stoeltjeslift naar de top van Mount Gushmore, terwijl je een nagemaakt dik pak sneeuw op de attracties ziet liggen. Vanaf Mount Gushmore gaan verschillende kleuren pistes met verschillende soorten glijbanen. Een glijbaan voor de échte dare-devils is de Summit Plummet, waar je een snelheid maakt van 100 km/uur! Verder loopt er rondom het park een brede 'rivier' waar je met je rubberen band van station naar station kunt 'glijden'.


2. Disney’s Typhoon Lagoon
Over dit tropische park heeft een tyfoon geraasd. Er liggen oude boten, een onderzeeer, ingestorte huizen (sommige met rook eruit) en relikwieen van voor de tyfoon. Het is echt heel goed nagemaakt. Hiertussen staan natuurlijk de prachtige palmbomen te schitteren. Er zijn glijbanen waarbij je niet alleen naar beneden glijdt, maar ook terug omhoog gaat, glijbanen waar je met een band (alleen of samen) vanaf kunt en er zijn een aantal glijbanen waar nog net geen G-krachten vrijkomen als je er vanaf glijdt, maar het scheelt niet veel.

3. Universals Volcano Bay
Dit waterpark is gebaseerd op de 61 meter hoge vulkaan Krakatau, waar overdag water uit komt en 's avonds lava. Er is een zandstrand nagemaakt, een baai met azuurblauw water en de glijbanen hebben allemaal vrolijke kleuren. Er is een glijbaan waarbij de grond onder je voeten verdwijnt en je in een doorzichtige buis door een aquarium schiet. Verder kunt je relaxen op een rubberen band in de lagoon of in een kano de waterbaan afglijden.

4. SeaWorld Aquatica
Een park met stranden, palmbomen en een aangename watertemperatuur met af en toe een golfje. Tijdens de glijbaan de Dolphin Plunge zoef je door een plastic buis door het verblijf van de dolfijnen en boven en onder je door zwemmen! Ga raften bij Roa's Rapids, pak een mat en race de Taumata Racer af of ga samen in een rubberen band de hoge zuurstokglijbanen af. Wat relaxter? Pak dan je luchtbed en dobber rustig over Loggerhead Lane, waar de tropische vissen rustig aan je voorbij zwemmen.

5. Legoland Florida Waterpark
Golfen aan de zijkant van Lego, Legoblokken in het water waarmee je je eigen fort kunt bouwen, Lego-bootjes en vrolijke 'levensgrote' Lego-poppetjes. En dan heb je er ook nog allemaal gijbanen waarin het lijkt alsof je zelf een Lego-poppetjes bent geworden. Alles is groot, gekleurd en gezellig. 

6. SeaWorld Adventure Island (in Tampa) 
Groene rubbere banden in overvloed! Dobber lekker op je band rond de attracties in het tropische regenwoud, pak een mat en race tegen elkaar op de Riptide Race of op de Gulf Stream. Verder is er een heel groot speeleiland met waterspuiten en sproeiers voor de kleindere kinderen.

Enthousiast geworden? Neem dan snel contact met ons op om jouw ideale waterpark bij ons te boeken.