Griekenland

5 redenen om naar Griekenland te gaan

5min. leestijd

Griekenland is in één woord genieten! Of je nu kiest voor één van de vele eilanden met prachtige baaien en pittoreske dorpjes of cultuur gaat snuiven op het vaste land, het wordt gegarandeerd een onvergetelijke vakantie.

1. Heerlijk klimaat

Ben je ook zo toe aan een vakantie waar je ’s morgens met de zon op staat en  de hele dag geniet van heerlijke zomerse temperaturen. Kies dan voor één van de Griekse eilanden, zoals Kreta. Van mei tot oktober is het prima vertoeven op zowel het vaste land als de eilanden. 

2. Fantastische keuken

Wie Griekenland zegt, denkt gelijk aan eten. De lokale Griekse keuken bestaat vooral uit verse producten. Het is een echte mediterrane keuken met vlees, verse groenten en heerlijke specerijen. Familie recepten die al jaren van generatie op generatie gaan. Grieken houden van eten, kies voor een sfeervolle taverne waar je meerdere gerechtjes besteld om met elkaar te delen. Onder het genot van een heerlijk wijntje is dit de ultieme vakantiebeleving.

3. Rijke cultuur

Is Griekenland niet alleen maar zon, zee, strand? Dat is wat veel mensen zich afvragen. De rijke historie zal je verbazen, verschillende archeologische bezienswaardigheden liggen verspreid over de eilanden en het vaste land. Echte highlights zijn Delphi en de Akropolis in Athene, het Venetiaanse kasteel van Nafpaktos en Epidaurus op de Peloponnesos. Maar niet te vergeten avontuurlijk Axos en het kustplaatsje Kolymbari met fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Kortom genoeg afwisseling in Griekenland.

01 02

4. Griekenland vakantie op korte vliegafstand

Geen enkele bestemming met zoveel afwisseling in cultuur en natuur is in slechts 3,5 uur te bereiken. Fijn om zonder jetlag in een paar uur in een hele andere wereld te zijn. Dat maakt Griekenland ook voor gezinnen met (kleine) kinderen een top bestemming.

Griekenland is heel mooi!

Griekenland is het vakantieland bij uitstek. Denk aan mooie uitgestrekte zandstranden, imposante natuur en pittoreske bergdorpen. Ontdek met je huurauto prachtige baaien aan de kristalheldere blauwe zee. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan de vele archeologische opgravingen een must. Griekenland heeft het allemaal!