De 20 meest handige reis apps

8min. leestijd

Je kent het wel: je gaat op reis en iedereen aan wie je dat vertelt, overlaad je met tips & trics over de bestemming. Super leuk, alleen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij hebben onze 20 meest handige apps voor jou op een rij gezet. Lekker overzichtelijk.

1. PackPoint
Een hulpje bij het inpakken van je koffer. Nooit meer iets vergeten. Deze app vertelt je wat je moet inpakken op basis van jouw bestemming, de reisduur, het weer en wat je op reis allemaal gaat doen. 

2. Loungebuddy
Altijd al eens gebruik willen maken van een lounge op het vliegveld? Met deze app kan je  gebruik maken van verschillende lounges op de vliegvelden. Kom op tijd en neem het ervan, voordat je een lange vlucht tegemoet gaat. Of als je met het gezin reist en je kinderen willen nog even spelen in een indoor speeltuin. Ook als je een lange overstap hebt, is het fijn als je even kunt uitrusten en kunt douchen, alvorens je weer een vliegtuig instapt. Het gebruik ervan is overigens niet gratis, maar de prijs staat erbij vermeld.

3. Wifispc
Een superhandige app voor het opsporen van gratis WIFI punten inclusief wachtwoorden. Deze app is wereldwijd te gebruiken.

4. Unfold
Een app om je mooie foto’s nóg mooier te maken. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende filters, je kunt een fotocollage maken en eventueel teksten toevoegen aan de  foto’s.

5. Polar Steps
Een mooie app om een reisverslag bij te houden, waarin je foto’s, verschillende locaties en routes kunt opnemen. Als je weer thuis bent, kun je met één druk op de knop een prachtig fotoalbum bestellen.

6. SAS Survival Guide
Vroeger nam je misschien wel het dikke boek mee op reis. Tegenwoordig heb je slechts deze app nodig. Alle dingen die je moet weten om te survivallen in de wildernis staan erin; tips, tricks en zelfs video’s. De app doet het ook offline. Wat kan je nu nog gebeuren?

7. Flush
Tegenwoordig maken ze bijna overal een app van. Maar deze app wil je echt hebben. Het vertelt je namelijk waar zich, rondom jouw locatie, openbare toiletten bevinden en of deze gratis zijn of dat je ervoor moet betalen en hoeveel dan.

8. Weather Underground
Deze app is erg precies en zit er (bijna) nooit naast. Je hebt een vooruitzicht per uur, per dag of per 15 dagen. Verder vind je allerlei overige informatie, zoals wanneer de zon opkomt en ondergaat, de windsnelheden en orkanen. 

9. Here WeGo
Er zijn veel soorten navigatie-apps. Met deze hebben we goede ervaringen, zelfs vanuit de souk in Fez hebben we met behulp van deze app de weg terug naar ons hotel gevonden. Je kunt trouwens ook de apps Maps.me of GoogleMaps gebruiken.

10. Uber
Als je deze in Nederland al gebruikt, dan weet je hoe het werkt. In het buitenland is dat niet anders. Heb je de app nog niet? Installeer het, handig voor goedkope taxi ritjes ter plaatse.

01 03

11. Skype
Wil je gratis bellen en ben je geen gebruiker van WhatsApp? Dan kun je gelukkig nog steeds bij het oude, vertrouwde Skype terecht.

12. Oanda currency converter
Tot op de seconde de stand van de huidige koers en je kunt er gemakkelijk valuta mee omrekenen.

13. Duolingo
Deze app is interessant als je een taal wilt leren. Makkelijk in het gebruik en bewezen effectief. Ga nooit meer onvoorbereid op pad en meng je in de locals op jouw bestemming.

14. Google Lens
Scan alles wat je ziet en je krijgt een naam en een uitleg. Je kunt teksten scannen, bloemen, outfits, menu’s, gebouwen en dieren. Zeker als je van weetjes houdt, een must have wat ons betreft.

15. Google translate
Gesproken of geschreven taal of tekst vertaalt deze app zonder problemen. Je kunt een woord intypen en de vertaling zelf uitspreken, de vertaling laten zien of je kunt het gesproken woord laten horen. Ook met deze app kun je een foto maken van de tekst die je vertaald wilt zien.

16. Netflix
Heb je een Netflix abonnement? Installeer dan de app ervan en download een aantal favoriete series of nieuwe films. Altijd relaxed in de bus of voordat je gaat slapen. Net alsof je thuis bent.

17. ANWB onderweg
Er gaat niets boven de vertrouwde ANWB. Met deze app weet je wat je moet doen als je bijvoorbeeld met pech staat in het buitenland of als je een aanrijding hebt gehad en je wilt weten wat jouw rechten zijn. Ook staan er nuttige telefoonnummers in

18. Buza app
Met deze app heb je alle actuele reisadviezen en kaarten bij de hand. Ook krijg je automatisch een waarschuwing als er iets wijzigt in het land van jouw bestemming. Verder vind je de contactgegevens van de Nederlandse ambassade en consulaten. Dit is slechts een opsomming, kijk, installeer en onderzoek wat er nog meer kan.

19. Douane app
In deze app staat precies wat je wel en niet mag meenemen naar Nederland. Denk aan bijvoorbeeld tabak, alcohol en etenswaar.

20. GGD app
De GGD app geeft antwoord op vragen wat je moet doen als je ziek bent op reis, hoe je bepaalde ziektes kan voorkomen of welke (besmettings)risico’s er zijn op jouw bestemming. Uiteraard kun je ook opzoeken welke vaccinatie je nodig hebt, welke noodnummers je kunt bellen en krijg je een bericht als er een uitbraak is.