Canada

11 Tips voor reizen met Tieners in Canada

4min. leestijd

Met tieners op vakantie, dat vraagt om een andere aanpak, andere activiteiten en vooral om een WIFI verbinding. Wij weten dat, omdat wij zelf ook met tieners reizen en dus precies weten wat de gemiddelde tiener nodig heeft. Lees deze tips, laat ze aan jouw tieners zien en voeg ze toe aan jouw gave rondreis door Canada. Succes gegarandeerd!

1. Een dag als Bear Grylls survivallen in Kananaskis Country
Leer survivallen zoals Bear Grylls dat ook zou doen. Welke bessen mag je eten? Hoe maak je een vuurtje? Hoe vang je een vis? Van welke dieren zijn bepaalde sporen? Is er een beer in de buurt? Na deze survival trucs kan je tenminste onbezorgd de natuur in.

2. Paardrijden in Banff
Hop, je paard op en in galop! Samen met een groep ruiters en amazones galoppeer je over de weidse vlaktes, met bergen in de verte en de zon op je bol. Je lijkt wel een echte cowboy of -girl. Alsof je nooit anders hebt gedaan. Vind je één ritje wel genoeg? Dan laat je het hierbij. Wil je meer? Maak dan een meerdaagse trektocht maken te paard. Hierbij bezoek je de mooiste afgelegen plekken, waar je normaal niet zou komen. Je gaat door diepe dalen, langs wilde rivieren en door kabbelende beekjes. 

3. Surf de rivier af met topsnelheid
Zie je ouders maar eens mee te krijgen! Willen ze niet? Ga je lekker alleen, of met je broer(s) of zus(sen). In ieder geval gaat er ook een instructeur met je mee en krijg je, onder andere, een speciaal ontworpen riverboard (soort kleine surfplank). Liggend op het riverboard ‘surf’ je de stroomversnellingen af. Het gaat er hard en wild aan toe, gaaf toch!

4. Maak een helikoptervlucht!
Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Maak een spectaculaire helikoptervlucht. Waar? Het kan op verschillende plaatsen. Neem bijvoorbeeld Wedge Mountain bij Whistler National Park, de grillige bergen van Banff National Park of boven de 1000-islands. Tijdens de vlucht voel je je als een vogel en kan je niet alleen opzij kijken, maar ook boven en onder je. Je raast langs de (besneeuwde) bergen of vlak over de 1000-islands. In de grotere steden zijn ook helikoptervluchten te maken, gaaf om de hectiek van de stad van boven te bekijken.

5. Winterfun in Banff National Park; alleen voor daredevils
Per helikopter gedropt worden bovenop een berg, ski's/snowboard onder en gáán! In het funpark in het dal kan je je gaafste moves laten zien en als je nog energie over hebt, pak dan een tube (dikke band) en roetsj met een noodgang van de steile bergen af! Het is nog niet klaar; als het donker wordt, gaan de lichten langs de pistes aan en kan je nachtskiën. Het kan allemaal in Banff National Park.

6. Stoere activiteiten in Jasper National Park
Maak een spectaculaire hondensledetocht door een onherbergzaam, besneeuwd gebied. Ga ijsklimmen in een kloof van 50 meter diep in Maligne Canyon. Stijgbeugels onder, pikhouweel in je hand en gaan. Hangend aan een enorme ijswand, glibberend en glijdend langs de bevroren watervallen en oog in oog staan met de lokale inwoners; herten, beren en elanden. Je kunt het ook wat rustiger aan doen en een hike maken over één van de gletsjers. Geen zin in sneeuw? Pak dan een mountainbike en maak de prachtig aangelegde mountainbikepaden onveilig. Jasper National Park is een bestemming voor stoere en ruige ontdekkers.

01 03

7. Scheur met een Jetboat door het water bij Vancouver
De kapitein scheurt met hoge snelheid door de wateren bij Vancouver. Rakelings langs de kant, met de neus omhoog, waardoor je net niet uit de boot valt. Nat word je wel, daar is niets aan te doen. Maar ja, wat maakt het uit als de adrenaline door je lijf giert en je een de meest toffe boottocht ooit aan het maken bent!

8. Kamperen met je kano
Spullen in een waterdichte ton en peddelen maar. Per kano peddel je van de ene camping naar de andere camping. Onderweg stop je op de gaafste en mooiste plekken, die eigenlijk alleen maar door dieren worden bezocht, omdat er geen mensen komen. Behalve jij en je kano. Er is genoeg eten en drinken mee en ‘s avonds maak je een groot kampvuur en haal je de marshmallows en koekjes uit de ton en maak je S'mores. Er bestaat een kans dat er niet overal WIFI is. Maar dat heb je ook eigenlijk echt niet nodig als je op dit avontuur gaat. Zorg dat je genoeg foto’s en filmpjes maakt die je over een paar dagen kunt uploaden als je weer online bent.

9. Cruisen over de Icefields parkway
Ja, een hele dag in de auto met je ouders. Maar het wordt geen gewone dag! Vandaag rijden jullie over de 230 kilometer lange Icefields parkway. Een van de mooiste wegen van de wereld! Je cruist door de Rocky mountains. Maak een weddenschap wie het meeste wildlife spot, want de kans is groot dat je er heel wat van tegenkomt. Wat dacht je van beren, elanden of grote roofvogels? Ook trekken de meest gave landschappen aan je voorbij. Maak een stop bij Peyto Lake & Bow lake; allebei zó intens blauw dat het lijkt alsof je in een groot schilderij bent beland. Dit zie je niet vaak!

10. Watervallen afsjeesen in Wells Gray Provincial Park
Je zit goed ingesnoerd in jouw kajak. Dat moet ook wel, want het kan er wild aan toegaan. Het Wells Gray Provincial Park wordt ook wel het park van de watervallen genoemd. En dat is niet voor niets; er zijn hier bijna 40 watervallen! De ene waterval is nog steiler en grilliger dan de andere dus go with the flow.

11. Chillen met fruit & wijn in Okanagan
Chillen in de zon met vers fruit wat je net zelf hebt geplukt, terwijl je ouders aan de wijn zitten. Dat kan in Okanagan, hét gebied wat bekend is om de wijnbouw. Er groeien hier zoveel fruitbomen, dat je er wel de hele dag door van kan eten.