10 redenen camperreis met kinderen

8min. leestijd

Hieronder noemen we 10 redenen waarom wij een camperreis met kinderen ideaal vinden, gebaseerd op onze eigen ervaringen:

1. Een vertrouwd huis op wielen
Kinderen hebben behoefte aan ritme en een vertrouwde omgeving. Tijdens de camperreis hebben ze constant hetzelfde bed in dezelfde huiselijke omgeving. Alleen de campings veranderen. 

2. Niet iedere keer in- en uitpakken
Je pakt de bagage uit en bergt die op in de kastjes. Gedurende de hele camper periode hoef je geen tas meer in of uit te pakken.

3. Onderweg tekenen en een filmpje kijken
Tijdens het rijden zitten de kinderen in het campergedeelte netjes in de gordel, maar wel bij elkaar. Er is een tafel waarop ze kunnen tekenen, een spelletje doen of een filmpje kunnen kijken. 

4. Altijd alles bij de hand
Zie je een mooi meer? Stop de camper en spring erin. Zin om te picknicken? Pak je brood en ga lekker lunchen in de buitenlucht. ‘Mama, ik moet plassen’, zal geen spelbreker zijn tijdens de reis, aangezien er een toilet in de camper aanwezig is. Uiteraard wel even stoppen voordat er iemand op gaat zitten.

5. Slapen onderweg
Slapen de kinderen overdag nog? Parkeer in een nationaal park of op een ander mooi plekje, leg de kindjes in bed, raampjes open en jij kan lekker een boekje lezen in je luie stoel voor de camper. Want jij hebt tenslotte ook vakantie.

01 01

6. Zelf koken
Je kunt op jouw eigen tijden, jouw eigen eten nuttigen. Lekker barbecuen met als toetje geroosterde marshmallows. Heerlijk!

7. Reizen met een camper is relatief goedkoop
Een huurauto is goedkoper, maar de hotels zijn duurder in tegenstelling tot de camper. De camperhuur is duurder, maar de campingplaatsen zijn goedkoper. Wat kamperen wel goedkoper maakt is dat je niet iedere dag uit eten hoeft en het ontbijt, lunch en diner zo duur kan maken zoals je zelf wilt. 

8. Midden in de natuur
Veel van onze reizigers kiezen voor een camper vanwege de mogelijkheid om midden in de natuur te overnachten. Wakker worden van het gezang van de vogels, een hert dat komt drinken uit het meertje bij de camping of eekhoorntjes die het voorzien hebben op de korstjes van jouw brood. En een kampvuurtje mag ’s avonds niet ontbreken!

9. Vrijheid, blijheid
Je kan zelf bepalen als het ergens mooi is om een dag extra te blijven. Was de geplande route toch te lang? Dan maak je een extra stop. Zie je onderweg een speeltuin? Dan stop je. Nog zo’n gevoel van vrijheid: zelf bepalen waar en wanneer u wilt ontbijten, lunchen en dineren.  

10. Veel keus in campers
Groot, klein, budget of luxe. Een ‘bus’ van 10 meter, een normale familie camper of een pick-up camper? We bieden campers aan in verschillende soorten en maten.

Twijfel je nog tussen een rondereis per camper of een rondreis per huurauto? Lees dan onze blog De voor- en nadelen van een camper ten opzichte van een huurauto.

 

Campingreis met vooraf gereserveerde campings

Op zoek naar een complete camperreis inclusief campings? Bekijk dan een van onze camperroutes door Canada inclusief campings