Online Marketing & Content Specialist
Rkia Barhi

Rkia's reisverhalen

De vrijheid die je voelt als je reist is onvergetelijk. Een nieuwe cultuur ontdekken, lokaal eten, struinen door drukke straatjes en hiken door de mooiste bergen. Het is waar wat ze zeggen… als je eenmaal een mooie reis hebt gemaakt, wil je alleen maar meer.

Costa Rica was mijn eerste echte verre reisbestemming. Als 19-jarige student ging ik voor het eerst ‘alleen op het vliegtuig’ naar mijn stageplek in San Jose. Een onvergetelijke tijd die ik afsloot op het Panamese eiland ‘Bocas del Torro’. Hierna volgde er nog veel meer reizen en die doe ik het liefst met een backpack op mijn rug en wandelschoenen aan. Al geniet ik ook zeker van een dag relaxen aan het strand of een cocktail op een rooftopbar. Ieder land is uniek en het leuke is dat je jouw reis helemaal eigen kunt maken. Zo tof om mijn passie mee te nemen naar mijn werk en hier iedere dag over te schrijven. Op zoek naar tips of inspiratie? Houd dan zeker onze blogs of Social Media in de gaten!

Op ontdekkingsreis gaan is het leukste wat er is.

Rkia Barhi

Mijn favoriete hoogtepunten

4-daagse hike

Ciudad Perdida - Colombia

Colombia, een bestemming die ik niet snel vergeet. Een van de highlights van mijn reis door Colombia is toch wel de 4-daagse hike naar Ciudad Perdida. In het Nederlands 'De verloren stad'. Het was mijn allereerste hike ooit en met kersverse wandelschoenen en vol energie ging ik de uitdaging aan. Dat doe ik wel even, dacht ik. Niet dus. Wat was dit een pittige, maar gave hike. Slapen in de jungle, eten in de jungle, modderige paden trotseren en uitdagende paden bewandelen. Dat euforische moment dat je na 2,5e dag dan eindelijk de verloren stad ‘Ciudad Perdida’ hebt bereikt laat alle blaren en muggenbeten je direct doen vergeten. De terugweg voldeed ik dan ook met veel plezier en sinds deze hike ben ik toch echt een wandelliefhebber geworden. Hoewel ik in Midden- en Zuid-Amerika nog veel meer hikes heb gedaan, staat de 4-daagse hike naar Ciudad Perdida zeker op nummer 1.

Bangkok, Thailand

Rondstruinen in Bangkok

Bangkok heeft zo’n indruk op mij achtergelaten. Als ik verplicht in het buitenland zou moeten wonen, dan zou dat zeker Bangkok zijn. Een stad die dag en nacht aan staat, waar zoveel verschillende geuren voorbij komen en waar je onwijs goedkoop en lekker kunt eten. Bangkok verken je het beste met een tuktuk of te voet. Ga je te voet? Let dan op bij het oversteken; de honderden scooters lijken niet te stoppen, maar zodra je doorloopt doen ze dat dus wel. De miljoenenstad kent een rijke historie en daarom mag een rondje sightseeing natuurlijk niet ontbreken. Mijn bezoek aan de tempel Wat Phra Kaeo heeft veel indruk gemaakt door de prachtige details en duizenden edelstenen. Al zou ik de volgende keer wel iets vroeger gaan, want met 40 graden om 14:00 uur ’s middags en bedekte kleding was dit best pittig, haha. Ik combineerde Bangkok met een reis naar Vietnam en Cambodja en dit was de perfecte uitvalsbasis om even te acclimatiseren.

Oaxaca, Mexico

Culinair genieten

Mexico een valhalla als het gaat om lekker eten. De kleurrijke stad Oaxaca staat dan ook bekend als een van de culinaire hoofdsteden van Mexico. Ik verbleef hier 6 dagen en heb weliswaar ieder lokaal gerecht geprobeerd. Mijn aanraders? Bezoek een van de overdekte foodmarkten zoals Mercado Benito Juárez of Mercado 20 de Noviembre. Hier kan je tot 20:00 uur genieten van lokale gerechten tegen een mooie prijs. Locals eten hier ook, dus dan weet je dat het goed zit. De twee populaire gerechten van Oaxaca zijn Mole (gerecht met meer dan 50 kruiden) en Tllayudas (grote tortilla's van de bbq met diverse groenten, bonen en vlees). Bij alleen al de gedachte aan al dat lekkere eten staat het water me alweer in de mond. Naast goed eten heeft Oaxaca natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo bezoek je vanuit hier Hierve al Agua, de botanische tuinen of de tempels van Monte Alban. Mijn tip? Huur voor een paar dagen een auto en zorg dat je vroeg bij alle highlights bent.