Travel Support
Mitchell van de Grift

Mitchell's reisverhalen

Gek genoeg kom ik tijdens mijn vakantie en reizen pas tot rust als ik zo veel mogelijk zie en doe. Als ik twee weken op reis ben wil ik elke dag bezig zijn om het land te ontdekken, de mooiste plekken te bewonderen en de spannendste avonturen te beleven. Een dagje strand tussendoor zit er voor mij niet in. In korte tijd wil ik het liefst zo veel mogelijk doen en zien.

 

Ik heb al redelijk wat mooie plekken mogen bezoeken en avonturen mogen beleven, maar ik zal altijd meer willen blijven ontdekken. Het zijn de mensen die je ontmoet en leert kennen, de mooie plekken die je bezoekt, de avonturen die je beleeft en soms zelfs de kleine en onzinnige dingen die een reis compleet en perfect kunnen maken.

Tijdens een reis kom ik pas tot rust als ik zo veel mogelijk zie en doe.

Mitchell van de Grift

Mijn favoriete hoogtepunten

Kippenvel in Amerika

Helikoptertour door de Grand Canyon

Er bestaan van die plekken die je thuis op foto’s ziet en waarover je je verbaast hoe mooi en bijzonder deze plek eruit ziet. Je besluit om er naartoe te reizen en dit fenomeen in het echt te bewonderen. De foto’s liegen niet: het uitzicht is fantastisch en je verbaast je werkelijk hoe mooi de natuur kan zijn en tegelijkertijd zoiets als de Grand Canyon zelf tot stand kan brengen. Je denkt bijna dat het niet mooier kan maar het is toch echt mogelijk. Het is misschien wel het mooiste en meest indrukwekkende wat ik heb gedaan tijdens mijn reizen (en ik heb gebungeejumpt boven de Zambezirivier in Victoria Falls, gesprongen van de hoogste bungeejump in Zuid Amerika, gezwommen met krokodillen, geslapen tussen de olifanten en leeuwen, quad gereden door de woestijn in Namibië, een 70 meter vrije val gemaakt en gesprongen van hoge kliffen in smalle riviertjes, de full moon party beleefd in Thailand en gegokt en verloren in de casino’s van Las Vegas), maar niets kwam in de buurt van deze helikoptervlucht. Begeleid met bijzondere muziek die haar climax bereikte op het moment dat de Canyon voor ons opdoemde. Een onvergetelijke ervaring die je werkelijk het gevoel geeft voor even onsterfelijk te zijn.

On top of the world

Machu Picchu, Peru

Als je naar Peru gaat dan mag een bezoek aan Machu Picchu niet ontbreken. Tijdens een tour van vier dagen heb ik kennisgemaakt met de échte Incapaden met als afsluiter dit absolute hoogtepunt. Op deze bijzondere reis heb ik de mooiste uitzichten mogen bewonderen, ben ik het avontuur aangegaan in een raft, heb ik ’s ochtends vroeg 2.000 traptreden beklommen om vervolgens van de zonsopgang te kunnen genieten en ben ik vele (mislukte) selfies rijker met de lama’s die hier leven. Niet alleen is het er prachtig en de zware klim meer dan waard, ook zit achter deze magische plek een bijzonder verhaal met een rijke geschiedenis. Het is onvoorstelbaar hoe dit dorp tot stand is gekomen en hoe de Inca’s vroeger geleefd hebben. Per dag is hier ook een limiet voor het aantal bezoekers dat hier mag komen waardoor je op sommige plekken heerlijk kan genieten van de rust, het mooie uitzicht en af en toe een lama die naar je glimlacht (of spuugt als je pech hebt). Voor even voelt het daadwerkelijk alsof je ‘on top of the world’ bent.

Kleurrijk Cuba

Trinidad, Cuba

Eigenlijk is dit dorp één van de belangrijkste redenen voor mij geweest om de reis naar Cuba te maken. Dit land kent vele mooie plekken. Bijvoorbeeld de hoofdstad Havana, die je (natuurlijk) met een oldtimer kan ontdekken en de prachtige vallei van Viñales, waar de altijd vriendelijke ‘local’ je graag in zijn/haar ‘casa particular’ laat verblijven en je in gebrekkig Engels of zelfs in het Spaans van alles vertelt over hunzelf en de plek waar je bent. Je hoeft niet eens Spaans te kunnen spreken om leuke gesprekken te hebben met deze bijzonder vriendelijke mensen. Echter wat voor mij tijdens deze reis een absoluut hoogtepunt was is de kleurrijke stad Trinidad. Als je aan Cuba denkt zijn de kleurrijke straatjes van Trinidad misschien wel één van de eerste beelden (naast de Cubaanse sigaar en de oldtimers uiteraard) die in je opkomt. Het stadje is erg gemoedelijk en je kan er de échte Cubaanse mojito leren maken. Wat mij betreft mag dit mooie stadje zeker niet ontbreken tijdens een reis door Cuba.