Product Manager
Suzanna Beekman

Waarom hou ik van reizen? Nieuwsgierigheid.

Suzanna's reisverhalen

Wij mensen zijn van nature nieuwsgierig, van jong tot oud. Reizen bevredigt nieuwsgierigheid en wakkert nieuwsgierigheid aan. Wat zal er na die bocht zijn? Hoe ziet het uitzicht vanaf die berg eruit? Waar komt de muziek vandaan die ik in de verte hoor?

Ontdekken.
Ons brein heeft behoefte aan nieuwe prikkels, om uitgedaagd te worden, om af en toe uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. Reizen laat je kennis maken met andere gewoontes, bijzondere mensen, natuur zoals we die thuis niet kennen, dieren die we hier alleen in de dierentuin kunnen zien, historische bouwwerken die ons een verhaal uit een ver verleden vertellen en zoveel meer.

Het verruimt je blik.
Je ontmoet mensen van wie het dagelijks leven zo anders is dan dat van jou. Als je het zo van dichtbij mee maakt, zie je ineens dingen die je eerst niet zag. Begrijp je elkaar beter. Maar als je verder kijkt blijkt dat we, hoe verschillend ook, vaak meer met elkaar gemeen hebben dan we denken.

Herkenning.
Je bent ergens voor het eerst en toch heb je het gevoel dat je er al eens geweest bent. Eindelijk de plek met eigen ogen bekijken, die je al zo vaak in tv series of documentaires hebt gezien, waar je boeken over hebt gelezen, de mooiste foto’s van langs hebt zien komen op social media.

Herinneringen.
Reizen brengt levenslange herinneringen met zich mee. Zelfs herinneringen van vakanties toen ik nog een kind was: hoe ik me met handen en voeten verstaanbaar probeerde te maken tegenover nieuwe vrienden en vriendinnen die een andere taal spraken. Hoe stoer ik me als tiener voelde toen ik voor het eerst alleen ging vliegen. Het met eigen ogen aanschouwen van een van de wereldwonderen: de imposante piramides in Egypte. Slapen onder miljoenen sterren in een ‘swag’ op het rode zand van de Australische woestijn. De kleurrijke kleding van de Maya’s op de markt in San Cristobal de las Casas. Ervaren hoe het is om te paard langs een kudde zebra’s en gnoes te rijden. De heerlijke geuren van een curry gerecht, zelf gemaakt onder de bezielde leiding van een Thaise oma op een tropisch eiland.

Bijna dagelijks komen er herinneringen langs van de vele reizen die ik inmiddels heb mogen maken. Op deze manier brengt reizen zoveel meer met zich mee dan alleen de reis op zich. Het zijn deze ervaringen die ik graag voor jou als reiziger wil helpen waarmaken.

Waarom hou ik van reizen? Nieuwsgierigheid.

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Suzanna Beekman

Mijn favoriete hoogtepunten

Het einde van de wereld.

Ushuaia

Een ding heeft iedereen gemeen, die een bezoek brengt aan Ushuaia: er is een lange reis aan vooraf gegaan. Ushuaia ligt in het uiterste zuiden van Argentinië, in de procinvie Tierra del Fuego ‘Vuurland’, aan het Beagle kanaal. Het ligt bijna letterlijk, aan het einde van de wereld. Door de afgelegen ligging en de omringende ruige natuur, krijg je ook echt het ‘eind van de wereld gevoel’, als je hier rondloopt. Ik bezocht Ushiaua tijdens een cruise langs de Zuid-Amerikaanse kust. Een fantastische ervaring. In de haven worden de expeditie schepen die klaar liggen voor vertrek naar Antartica bevoorraad. Dit is het laatste stukje bewoonde wereld wat je op de route naar Antartica. Ushuaia wordt omringd door water aan de ene kant en bergen die vaak in mist gehuld zijn aan de andere kant. In het nabijgelegen Tierra del Fuego nationaal park vind je een woeste, ongerepte natuur met bergen, watervallen, gletsjers en uitgestrekte bossen.

De mystieke tempel van Cambodja

Angkor Wat

Toen ik nog een klein meisje was, zag ik op tv beelden van een enorm tempel complex, wat deels was overwoekerd door de jungle. Immens groot qua oppervlakte. Mysterieus en in een ver land: dat zou ik heel graag eens met eigen ogen willen aanschouwen: Ankor Wat in Cambodja. Vele jaren later was het zover. Angkor is het grootste religieuze complex ter wereld. De grootste en meest bekende tempel is de Angkor Wat. Oorspronkelijk als Hindoe tempel gebouwd, later tot boeddhistische tempel getransformeerd. Om het Angkor Wat complex ligt een brede slotgracht, waarin de afspiegeling van het complex te zien is. Met name tijdens zonsopgang en zonsondergang erg fotogeniek. De Bayon tempel is een van de mooiste. Bestaande uit 54 torens, die elk 4 gezichten bevatten, die je met een geheimzinnige blik aanstaren. De Ta Prohm tempel is een bekende verschijning vanwege de film Tomb Raider die hier is opgenomen. De bomen wortels van de bomen die over de tempel heen kronkelen geven de plek iets mystieks. Het gebied is enorm uitgestrekt, te groot om het te voet te doen. Het meest gebruikte vervoermiddel is een tuktuk met chauffeur. In Angkor Wat rondstruinen geeft je het echte ‘Indiana Jones’ gevoel. Een unieke ervaring.

Het tropische Australië

Zeilen langs de Whitsunday eilanden

Ik word wakker en ruik de zoute zeelucht, rek me uit, verruil m’n nachthemd voor een bikini, loop het dek op, zie een wolkeloze lucht boven me en spring in een lauw warme zee. Onder me schieten er visjes in allerlei kleuren weg. Langzaam aan worden mijn medereizigers wakker. Als ik weer aan dek kom, staat het ontbijt al klaar. Nog een kop thee en dan is het tijd voor actie. Ik help met het hijsen van de zeilen. Er staat een fijne bries. De schipper zet koers richting open zee. Ik zit met mijn benen bungelend over boord, wind door mijn haren en tuur naar de horizon. Dan opeens worden we vergezeld door een groep dolfijnen die heel sierlijk met ons mee zwemmen. We varen naar een van de vele eilandjes en leggen voor anker. Ik loop het strand op en begin aan een klim door het mulle zand van een duin. De zon schijnt volop en al snel lopen de druppels zweet langs me naar beneden. Bovenop de heuvel weet ik niet wat ik zie; ik kijk naar een ‘picture perfect’. Bijna te mooi, alsof het beeld gefotoshopt is. Whitehaven beach: de vertolking van de perfecte tropische baai. Het witte poederstrand, omringd door een azuur blauwe zee. Schitterend. Terug op het schip pak ik een snorkel en een paar flippers en duik weer snel in het water. De fantastisch kleurrijke onderwater wereld is haast meditatief om naar te kijken. Ondertussen begin ik trek te krijgen. De schipper staat verse vis te bereiden. Langzaam gaat de zon onder. Terwijl ik met mijn medereizigers zit te genieten van het diner op het dek onder de sterren hemel, komen er mooie verhalen los en wordt er veel gelachen. A day in paradise…

Verrassend veelzijdig

Málaga

Malaga de verrassend veelzijdige stad in het zonnige zuiden van Spanje. Ik koester zelf warme herinneringen aan deze stad toen ik hier als student, lang geleden langere tijd ben verbleven en er daarna nog regelmatig terug ben geweest. Een dagje Malaga zou er zo uit kunnen zien: Start je dag vroeg in de Mercado Atarazanas. De lekkerste versproducten koop je in deze historische markthallen: levendige sfeer en je kijkt je ogen uit. Vervolgens tijd voor een ‘work-out’: beklim de heuvel waar het Moorse Alcazaba op staat voor het mooiste uitzicht. Hou je van winkelen, dan zit je hier ook goed. Zowel in de oude stad als in de gerenoveerde pier Muelle de La Farola in het havengebied. Op een hete zomerdag is het heerlijk om de schaduw op te zoeken en mensen te kijken op een bankje onder de hoge palmbomen van het Paseo del Parque, tussen de haven en het historische centrum. Malaga is gezegend met uitgestrekte stranden. Heerlijk om te relaxen en te zwemmen, maar ook om langs te flaneren en te lunchen of dineren bij een van de vele restaurants met gezellige terrassen. Mijn favorieten zijn de stranden van Pedrejalejo en El Palo, aan de oostkant van de stad. De vis die je hier in de restaurantjes eet, is vaak dezelfde ochtend gevangen met een van de vissersbootjes die je op het strand ziet liggen. Vooral op zondagmiddag vind je hier veel lokale families die de middag gezellig etend, drinkend, pratend en lachend met elkaar doorbrengen. Sluit je dag af in het historische deel van Malaga dat ‘s avonds sfeervol verlicht is. Ga mee in het dagritme van de Spanjaarden: laat dineren en lang natafelen met tapas en een Tinto-de-Verano.
Icefield Canada uitzicht op meer
Zebra in wild park Zuid Afrika
Blauwe trein in Sri Lanka
Icefield Canada uitzicht op meer
Zebra in wild park Zuid Afrika
Blauwe trein in Sri Lanka

Landen bezocht door Suzanna