Marketing & Product Manager
Omar van Beek

Reizen is letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen

Omar’s reisverhalen

Wat ooit begon als klein kind met een atlas op schoot dromend van verre bestemmingen is veranderd in een passie voor reizen. Het ‘ontdekken’ van nieuwe plekken, kennis maken met interessante mensen en proeven van nieuwe smaken is waar het om draait. De eerste verre reis was naar Bali waarna nieuwe verre reizen snel volgden waaronder backpacken door oost- en zuidelijk Afrika, in 2 maanden door centraal Amerika, Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing en meer, veel meer.

Inmiddels zijn we zo’n 70+ landen verder en is wat mij betreft het einde nog lang niet in zicht. Hoog op de verlanglijst staan een safari in Zambia en een bezoek aan de Galapagos Eilanden. Na bij verschillende reisorganisaties te hebben gewerkt, waaronder een gevestigd in Indonesië, nu mijn plek gevonden als Marketing & Product Manager by OutSight. Graag hoor ik welke ervaring, plek of bestemming voor jou nog op de befaamde ‘lijst’ staat. We kunnen je zeker helpen de lijst een beetje in te korten.

Nieuwe dingen ontdekken en ervaren is het beste dat er is

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Omar van Beek

Mijn favoriete hoogtepunten

14 dagen door indrukwekkende natuur

Auto rondreis IJsland

Wanneer je een liefhebber bent van natuur dan is IJsland een must-see. We zijn per huurauto in 14 dagen het gehele eiland met de klok mee rond gereden. Ijsland is een land van watervallen en geothermische activiteit. Overal waar je rijdt komt er water de rotsen afzetten. Geisers en heetwaterbaden zijn ook overal te vinden. De baden zijn een heerlijke manier om een dag ontspannen af te sluiten. Combineer dit alles met een ruige natuur en comfortabele hotels en je hebt een fantastische reis. Ik wil zeker nog een keer terug maar dan in de winter. Noorderlicht en overal sneeuw kan niet anders dan iets magisch opleveren.

Mount Everest Helikopter vlucht

Meest Indrukwekkend

Zenuwachtig wachtend op de luchthaven van Kathmandu land er een helikopter die ons mee gaat nemen naar Mount Everest. Het begin van de vlucht is al indrukwekkend omdat je deels over Kathmandu heen vliegt. De huizen en straten worden langzaam kleiner en verruild voor een uitgestrekt berglandschap met hier en daar nog een huis. De constante ruis van de wind en de rotoren zorgt niet voor een ontspannen vlucht maar zeker wel een indrukwekkende. Er is een korte tussenlanding op Lukla luchthaven om te tanken voordat de vlucht verder gaat richting de Everest. Het landschap wordt steeds kaler en kouder en dus witter. We komen steeds dichterbij de hoogste bergtoppen ter wereld en je merkt dat de helikopter het zwaarder krijgt. Na een lage vlucht over een gletsjer is daar opeens de 8848 meter hoge Mount Everest. Wat je ook verwacht het is en blijft meer dan indrukwekkend.

Rust en tijdloos

Deadvlei - Namibië

Al je zintuigen staan op scherp wanneer je voor het eerst rondloopt in de zandduinen van Namibië. De hitte, de strakblauwe hemel en de intens rode kleur van het zand. Ieder stap die je zet zak je langzaam weg. Neem daarbij een zacht briesje en de droge mond die hoort bij een woestijn. Het voelt echt als het einde van de wereld. Nadat je de top bereikt hebt van je een zandduin komt er spectaculair landschap bij. De strak witte kleigrond met hier en daar zwarte dode bomen die hier al duizenden jaren op dezelfde manier staan. Een bizar landschap dat bepaalde rust en tijdloosheid uitstraalt.

Mijn favoriete stad

Lhasa - Tibet

Sommige steden waar je aankomt hebben meteen iets magisch. Lhasa heeft dit ten eerste al vanwege de 3600m hoogte. Binnen de kortste keren ben je buiten adem en dat geeft je volop de tijd om de stad op je gemak te verkennen. Daarnaast is het is een hele oude stad maar niet zoals we die in Europa kennen. Ja de gebouwen zijn oud, de straten smal maar de architectuur is heel anders dan bij ons. Huizen gemixt met vele kloosters en tempels. De belangrijkste tempel ligt midden in het oude centrum op een plein. Vanuit het hele land komen mensen hier naartoe om te bidden. Voordat ze echter naar binnen mogen moeten ze eerst een oneven aantal keer om de tempel heen lopen. Er zijn ook volop restaurants met uitzicht op het centrale plein waar je kennis kunt maken met de lokale keuken.

Landen bezocht door Omar