strand pangandaran indonesie
Reisspecialist
Maudy Zuidema

Reizen is het allerleukste om te doen!

Maudy's reisverhalen

Graag stel ik mezelf aan je voor. Mijn naam is Maudy Zuidema; bijna 25 jaar werk ik in de reiswereld en nog steeds met veel plezier! Ik ben cruise-specialist en ben ‘thuis’ in Canada en Amerika. Verder heb ik Costa Rica, verschillende eilanden in de Caribbean, Maleisië, Sri  Lanka en Indonesië bezocht.

Reizen maakt me blij en gelukkig. Inmiddels heb ik al zoveel mooie plekjes van de wereld gezien, maar gelukkig is de wereld groot en blijft er altijd weer wat nieuws te ontdekken! Zélf reizen is natuurlijk het allerleukste om te doen, maar net zo lief stel ik een mooie reis voor jou samen.

Reizen is het allerleukste om te doen!

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Maudy Zuidema

Mijn favoriete hoogtepunten

strand pangandaran indonesie

Terug naar mijn roots

Pangandaran

Terug naar de roots van mijn vader ter ere van zijn 60ste verjaardag. Midden in de jungle van West-Java ligt Pangandaran National Park, het thuis van verschillende soorten apen.Dit nationale park is gelegen op een schiereiland naast het rustige vissersdorp Pangandaran. Om de natuur in de jungle zo goed mogelijk te beschermen is toegang tot de jungle tegenwoordig verboden. In 1992 zijn we met een gids wel de jungle in geweest, heel indrukwekkend. Na Pagandaran naar Kalipucang om ‘s ochtend vroeg een boot naar Cilacap stukje verder oostelijk aan de zuidkust van Java. De boottocht was toen voor backpackers en locals. De tocht duurde vier uur en met een plekje aan de reling, een mooi uitzicht. Een mooie ervaring in een prachtige omgeving!
lange weg door naaldbossen

Dit gaat nooit vervelen, met de camper van noord naar zuid, steeds weer anders.

Icefield Parkway en het William A. Switzer Provincial Park

De weg tussen Jasper en Banff is niet voor niets de mooiste weg van de wereld. Ieder jaargetijde is anders en het is altijd mooi: het voorjaar met ‘het wakker worden’ van de beren en de natuur. De zomer met de aangename temperaturen en alle daarbij behorende activiteiten. En de herfst met de mooie verkleuring van de bomen, met name de Maple Leaf met de rode kleur. Wat veel mensen overslaan en niet weten is de ‘afslag’ halverwege richting Nordegg en éven’ doorijden bij Jasper naar het oosten. De natuur is overweldigend maar daar krijgen de begrippen ruimte en rust ineens weer een andere betekenis vergeleken met de hoofdroute. Een mooi plekje in het William A. Switzer Provincial Park is Gregg Lake. Veel mooie trails voor zowel fiets- als wandeltochten.
neushoorns in zuid afrika

Het echte wildernis gevoel

Kwafubesi Tented Safari Camp

Subtiel verscholen tussen de bomen in de Mvubu-vlakte beleef je bij het Kwafubesi Tented Safari Camp het echte wildernis gevoel. Er zijn in vijf tenten, die midden in de wildernis staan is het hier met maximaal 10 personen genieten van de Zuid-Afrikaanse natuur. ’s Nachts gerommel buiten blijken de volgende ochtend neushoorns te zijn geweest. Twee game drives per dag waar de vroege (om 05.00 uur) de meeste indruk heeft gemaakt, want dan zijn de katachtige aan het jagen. Hoe mooi, maar ook wel een beetje wreed, was het om getuige te zijn geweest van leeuwen die hun prooi insluiten. Alsof je in een opname bent beland van National Geographic!
pier sunshine coast canada

Het einde van de wereld gevoel

Lund, Canada

De weg houdt daar letterlijk op en alles wat na Lund komt is alleen per boot of watervliegtuig te bereiken. En plek waar natuur en rust samenkomt. De weg terug naar het vaste land van BC bestaat uit verschillende kortere ferries en onderweg passeer de inlet bij Sechelt, een prachtige plek om te kanoën met zeehondjes, die om de kano mee zwemmen. Voor de kinderen het hootepunt van de vakantie.

Pure rust en relaxed genieten

Piemonte

Mooie plekjes zijn er in Italië in overvloed, maar mijn vakantie in Piemonte heeft mij in alle opzichten verrast. Prachtig gevarieerd landschap, van Alpen-massieven als de Monte Rosa en het Gran Paradiso, de rijstvelden van Vercelli en Novara tot de elegante heuvels met wijngaarden, hazelnootstruiken en kastelen in de Langhe en Monferrato (Unesco Werelderfgoed). Er zijn veel leuke dorpjes, zoals Asti, Alba en Aui Terme, waar het heerlijk struinen is. Natuurlijk mogen de heerlijke wijnen van, Barolo en Barbaresco niet ontbreken, maar vooral de rust en de relaxte manier van leven zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel. En voor de afwisseling een dagje naar het strand is ook geen probleem, de stranden tussen Genua en Savona liggen op rijafstand.

“Werkelijk heerlijk om rond te slenteren met een middeleeuws gevoel”

Sevilla

In het najaar hebben we Sevilla bezocht, een ideaal moment om deze prachtige te bezoeken. Niet te warm om bezienswaardigheden te bezoeken, maar warm genoeg om heerlijk een terrasje te kunnen pakken en buiten te kunnen eten ’s avonds. De eerste dag hebben we onder leiding van een Nederlandse dame, Dolores, die al lang in Sevilla woont, een fietstour gemaakt om de stad te leren kennen, zodat we konden zien wat we nog een keer beter wilden zien, ideaal! We verbleven in Triana aan de andere kant van de rivier, een beetje uit de drukte maar midden tussen de locals en leuke eettentjes. We vonden een wijnbar, Clochard Triana, waar we iedere avond eindigden, om de hoek van appartement. De eigenaar nam ons een avond mee naar Casa Alselma, voor de echte ‘flamengo’. Een beleving en aanrader! Het is werkelijk heerlijk om rond te slenteren door de middeleeuwse, smalle straatjes en steegjes vol bezienswaardigheden. Wat een prachtige stad is dit! Sla zeker de oude Joodse wijk Santa Cruz niet over, hier kan je uren doorheen slenteren. Sevilla, we komen zeker weer terug!

“Deze stad heeft mijn hart veroverd”

Lucca

De Italiaanse stad Lucca in Toscane heeft mijn hart veroverd. Inmiddels ben ik er diverse keren geweest, omdat we het altijd proberen in te plannen in een vakantie. De stad zit bomvol historische bezienswaardigheden, monumenten en herkenbaar uit de boeken van Dan Brown. De charme van Lucca ligt in de zuivere Italiaanse sfeer die heerst in de pittoreske straatjes van het stadje. Hier proef je de herinneringen aan de voormalige Romeinse nederzetting, maar kan je ook genieten van een espresso of ‘gelato’ op één van de pleinen van de stad. Door de eenvoudige infrastructuur is Lucca erg overzichtelijk en in één dag krijg je een goed beeld van het middeleeuwse centrum en andere bezienswaardigheden. Het centrum is nagenoeg autovrij en dat nodigt uit tot gezellig slenteren door de leuke straatjes en het Italiaanse leven proeven in al zijn facetten. Een wandeling over de stadsmuren is een aanrader, de huidige muur heeft zes toegangspoorten waarmee je ‘de stad van de honderd kerken’ kunt betreden. De kathedraal ligt in het hart van het historische centrum en na het bezoek aan de kerk kun je hier in de buurt verder vermaken op de terrasjes, winkels en ‘la dolce vita’ ervaren.

Landen bezocht door Maudy