Stagiaire
Jasmijn van Riemsdijk

Reizen is een stukje van de wereld én jezelf ontdekken

Jasmijn’s reisverhalen

Toen ik voor de eerste keer een paar dagen alleen op reis was heb ik ervaren hoe waardevol het is om een andere cultuur te leren kennen, maar ook hoe waardevol het is om jezelf te leren kennen.

Wanneer je (alleen) op reis bent, ben je even uit je natuurlijke habitat. Dit kan ervoor zorgen dat je mensen ontmoet die je normaal niet had ontmoet. Of dat je plekken ziet waar je normaal nooit was geweest. Ook doordat je op jezelf aangewezen bent leer je jezelf beter kennen. Dit is precies waar reizen voor mij om draait; jezelf en de wereld om je heen ontdekken.

Reizen is een stukje van de wereld én jezelf ontdekken

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Jasmijn van Riemsdijk

Mijn favoriete hoogtepunten

Een eiland vol verwondering

Isle of Skye

Isle of Skye is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden en te bereiken via de Skye Bridge. Wanneer je de brug over bent, lijkt het net of je een andere wereld binnenkomt. De natuur is ruig en ongerept en er zijn prachtige watervallen en kasteelruïnes. De hoofdstad van het eiland, Portree, heeft 4.000 inwoners; je kunt je dus wel voorstellen dat het op de rest van het eiland erg dunbevolkt is. Met de auto kun je makkelijk een uur rondrijden zonder een tegenligger tegen te komen. Tijdens mijn bezoek aan Isle of Skye hebben twee plekken de meeste indruk op mij gemaakt: The Old Man of Storr en de Fairy Pools. Op beide plekken is het mogelijk om een wandeling te maken, waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de Schotse natuur.

Alle wegen leider naar...

Rome

Als echte museumliefhebber is het geen verrassing dat Rome één van mijn lievelingssteden is. Door de ruïnes, piazza’s, talloze kerken en fonteinen is het eigenlijk één groot openluchtmuseum. Ook de rijke geschiedenis van de stad draagt hieraan bij. Tijdens begeleide tours, welke ik zeker kan aanraden, kun je alles te weten komen over deze geschiedenis. Loop je liever alleen door de stad, dan maakt het niet uit welke afslag je neemt; elk straatje heeft iets magisch waardoor je urenlang kunt ronddwalen in ‘De Eeuwige Stad’.

Heiligdom voor de Aboriginals

Helikoptervlucht over Uluru & Kata Tjuta

Midden in de outback van Australië ligt Uluru; een heilige plek voor de Aboriginals. Na een autorit van een aantal uur zie je de rots van veraf verschijnen. Zelf heb ik deze plek tijdens een groepsrondreis bezocht. Tijdens mijn bezoek had ik de luxe dat er een reisleider bij was. Hij vertelde allerlei volksverhalen van de Aboriginals over Uluru en door deze verhalen ben ik gaan inzien waarom het een heilige plek is. Ook Kata Tjuta, een rotsformatie in de buurt van Uluru, is een heilige plek voor de Aboriginals en komt in veel volksverhalen voor. Omdat deze plek voor mij onverwachts zo magisch was, heb ik besloten om een helikoptervlucht te maken over Uluru en Kata Tjuta; een ervaring om nooit te vergeten!