Reisspecialist
Irene van Steenbergen

Reizen draait om genieten en het maken van herinneringen.

Irene’s reisverhalen

Als klein meisje droom ik al over exotische oorden, tropische stranden en het maken van grote avonturen. 

 

 Mijn eerste verre reis in 2007 naar Thailand heeft grote impact gemaakt en sindsdien is de lust en het verlangen naar het maken van (verre) reizen alleen maar groter geworden. Reizen is voor mij genieten, ontdekken en verwonderen. Ik heb het geluk gehad om de afgelopen jaren veel van de wereld te zien. Zo heb ik 3 maanden in Suriname gewoond, 3 maanden door Zuid Amerika gereisd en hebben diverse plekken in Azië mij meerdere malen betoverd. En wat is er leuker dan hierover vertellen en enthousiasmeren. Ik help je dan ook graag met het samenstellen van jouw eigen droomreis! 

Reizen draait om genieten en het maken van herinneringen.

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Chili

Noord & Zuid Amerika

Cuba

Noord & Zuid Amerika

Peru

Noord & Zuid Amerika

Irene van Steenbergen

Mijn favoriete hoogtepunten

cruisen bij Halong Bay

Halong Bay, Vietnam

Een hoogtepunt van mijn reis door Vietnam was een 2-daagse boottocht door Halong Bay. Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Ik snap waarom! Karstgebergten en indrukwekkende rotsformaties steken als eilandjes uit het heldere blauwgroene water. Er zijn ongeveer 2000 eilandjes in alle soorten en maten. Een aantal van de eilandjes zijn bewoond, maar de meeste zijn niet of nauwelijks aangetast. Op een relaxte manier vaar je per boot tussen de karstgebergten, langs kleine drijvende vissersdorpjes en maak je diverse stops. Wat ik ook erg leuk vond, was een kookexcursie op het dek van de boot bij zonsondergang. De Vietnamese loempia smaakte heerlijk! Als het donker wordt en de sterren tevoorschijn komen, waan je je echt in een sprookje!

Bruisend Buenos Aires!

Buenos Aires, Argentinië

In deze prachtige stad is het heerlijk slenteren langs schitterende koloniale gebouwen, gezellige pleintjes, kleurrijke huizen, groene parken en interessante bezienswaardigheden zoals het graf van Evita Peron en het voetbalstadion waar Maradona heeft gespeeld. Één van de leukste wijken van de stad is de kleurrijke wijk La Boca in het kunstenaarskwartier van Buenos Aires. Er wordt op straat gedanst en muziek gemaakt en er is een groot aanbod van kunstwinkeltjes. In de avond lekker dineren in één van de vele uitstekende restaurantjes in bijvoorbeeld de wijk Palermo of San Telmo. En dan natuurlijk de dag/avond afsluiten met een zwoele tangodans!

Trekking naar de verloren stad Ciudad Perdida

Ciudad Perdida, Colombia

Verborgen in een ongerept bergachtig gebied in het noorden van Colombia ligt de Verlaten Stad, oftewel Ciudad Perdida. De ruïnes van de stad zijn schitterend, maar de route er naar toe heeft op mij ook diepe indruk gemaakt. Het is een pittige tocht door heuvels langs watervallen, rivieren en kleine authentieke dorpjes waar de Tayrona indianen wonen. Een tocht die ik mijn leven lang niet meer zal vergeten!
+3