Travel Support
Lisa Braam

Lisa Braam

Er is niks leukers dan nieuwe plekken ontdekken. Ergens voor het eerst komen en je blijven verbazen over alle nieuwe dingen die je niet alleen ziet, maar ook hoort, ruikt en proeft. Reizen heeft iets magisch wat met niks te vergelijken is.

Al van jongs af aan luister ik vol verlangen naar de reisverhalen van mijn opa en oma. Zij zijn met z’n tweetjes de hele wereld over geweest en mijn passie voor reizen heb ik dan ook zeker van hen. Dat ik met hen drie weken door Zuid-Engeland heb mogen reizen is dan ook een ervaring die mij altijd bij zal blijven. Tijdens mijn studie Toerisme Management heb ik een mooi begin mogen maken aan mijn grootste doel; de wereld zien. Tijdens mijn opleiding heb ik in 2019 mijn eerste verre reis mogen maken naar China. Een land wat ik niet snel op eigen houtje had bezocht, maar nu des te blijer ben dat ik er geweest ben. Een heel veelzijdig land waar ik mijn ogen heb uitgekeken naar de verschillende cultuur, natuur en architectuur. Naast deze mooie reis heb ik ook een halfjaar op Malta mogen wonen. Een klein eiland, maar daardoor zeker niet minder mooi.

Er is niks leukers dan nieuwe plekken ontdekken.

Lisa Braam

Mijn favoriete hoogtepunten

Adembenemend mooi

Beijing, China

Het hoogtepunt van mijn reis door China was het bezoek aan de Chinese Muur. Met de bus vertrokken we vanuit het centrum van Beijing naar een punt waar de klim omhoog kon beginnen. Na een relatief kleine klim was je al snel op de muur en kon je direct genieten van een waanzinnig uitzicht met daarin een eindeloos uitzicht van de muur die over het landschap heen slingert. De muur is ruim 21.000 kilometer lang en dit is dan ook wat het zo indrukwekkend maakt om te zien. De muur is onderdeel van één van de 7 wereldwonderen en als je op de muur staat snap je direct waarom. Alle 7 wereldwonderen zien staat bij vele reizigers op hun bucketlist en zo ook op die van mij. Met een bezoek aan deze indrukwekkende muur heb ik er weer ééntje kunnen afvinken.

Mijn favoriete stad

Málaga, Spanje

Mijn eerste eigen geboekte reis was naar Málaga, een stad in het zuiden van Spanje. Málaga is een stad voor ieder wat wils. Van mooie stranden, tot een historische gebouwen en een bruisende binnenstad met genoeg winkels om een dag te shoppen. In deze stad kan je je vermaken van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Met mijn bezoek aan Málaga had ik het geluk dat de Feira de Málaga, het op één na grootste evenement van Málaga, op dat moment bezig was. Een grote feestweek vol met tradities, vuurwerk, grote feesten en een versierde stad. Overdag loopt de lokale bevolking in traditionele kledij en staan de straten en pleinen vol met feestende mensen, tapas en drankjes. In de avond verplaatst het feest zich naar een terrein net buiten het centrum. Op dit terrein is er een indrukwekkende kermis met daaromheen talloze rijen met tenten van verenigingen en restaurants waar je kunt eten en feesten. Het is een gigantisch evenement waar ik mijn ogen heb uitgekeken naar de prachtige versieringen en de grootheid ervan.

Watervallen spotten in Krka

Manojlovac Waterval Krka, Kroatië

Aan mijn roadtrip door Kroatië kon een bezoek aan het Krka National Park niet ontbreken. Het park telt 7 watervallen met de Skradinski Buk waterval (ook wel de Krka waterval genoemd) als meest bekende waterval. En al was deze 100 meter brede waterval zeker mooi om te zien, was dit niet het hoogte punt van het park. Op ongeveer een half uurtje rijden van de Krka waterval bevind zich de Manojlovac waterval. Een stuk minder makkelijk te bereiken en hierdoor ook een stuk minder toeristisch dan de Krka waterval, maar juist daardoor nog mooier. Na ongeveer 30 minuutjes lopen door onder andere een verlaten huis, klimmen en klauteren via touwen en een paar keer uitglijden kom je aan bij een prachtige waterval die met veel lawaai naar beneden klettert. Na deze tocht om de waterval te bereiken is het dan ook heerlijk dat het toegestaan is om bij deze waterval een verkoelende duik te nemen. Door de bereikbaarheid van de waterval en omdat hij wat minder bekend is ben je hier met weinig andere toeristen en soms zelfs helemaal alleen, wat de ervaring nog specialer maakt.
+3