Stagiaire
Jennifer Hendriks

Ik droom altijd over het volgende avontuur

Jennifer's reisverhalen

Sinds ik het reisvirus te pakken heb, gebruik ik elk beetje vrije tijd door ergens heen te gaan en de wereld te zien, te ontdekken en dit vervolgens op mijn camera vast te leggen.

Tijdens een studiereis naar Londen in 2015 heb ik het reisvirus te pakken gekregen. Hierna besloot ik om me aan te melden voor een opleiding in Toerisme in Eindhoven. Na 2 jaar theorie en 2 stages van beide een half jaar, kwam ik al heel snel tot de conclusie dat ik mijn passie heb gevonden en ik dit graag wil uitbreiden. Na een tussenjaar, die ik deels heb doorgebracht in Italië, begon ik met mijn huidige opleiding Tourism Management aan Breda University of applied sciences. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en ben ik nu tijdelijk deel van dit toffe team voor mijn stage.

Ik droom altijd over het volgende avontuur

Jennifer Hendriks

Mijn favoriete hoogtepunten

Mijn tweede thuis

Het lokale leven in Italië

Italië heeft mijn hart gestolen.. In 2019 kreeg ik de mogelijkheid om een half jaar in Italië (en wel in Toscane) te wonen en het lokale leven te ervaren. Het was ontzettend bijzonder om het lokale leven van Italië op deze manier mee te krijgen, vol taallessen, pasta’s, pizza’s en gelato’s. Je beter verdiepen in een cultuur, dan tijdelijk een local te worden, kan niet! Ik nam elke mogelijkheid die ik had om de omgeving, en soms ook de rest van het land, te ontdekken. Deze tijd heeft me nog meer laten inzien hoeveel van de wereld nog onontdekt is voor mij. Nog nadat ik Toscane een tweede keer heb bezocht heb ik regelmatig nog heimwee naar mijn tweede thuis!

De gezelligste stad die ik ooit bezocht heb

Lissabon, Portugal

Mijn bezoek aan de Portugese hoofdstad was voor mij heel bijzonder. De kleuren, sferen en vrolijkheid die je hier tegenkomt steken, vergeleken met anderen hoofdsteden, erboven uit. Overal waar je komt is gezelligheid! Op dag twee hadden we een tuktuk tour door de stad op de planning met een vriendelijke gids. Ze voorzag ons van alle informatie en details over de stad waar we om vroegen. De rest van de reis waren we goed op de hoogte van de geschiedenis van de stad en de gebouwen waar we langs liepen. Hierdoor hadden we een heel andere kijk op de stad dan voor de tour. Na een paar dagen alles uit ons bezoek naar Lissabon te halen, sloten we de reis af met een boottour over de Taag met op de achtergrond de ondergaande zon. Dit was de beste afsluiting voor een reis die we ons konden wensen! Echter ben ik na deze dagen nog niet uitgekeken op de stad of op het land en dus kan ik niet wachten om weer voet zetten in deze prachtige stad.

Bucketlist items

Als ik drie (reis)wensen mocht doen…

…dan koos ik voor Canada, Nieuw-Zeeland en Argentinië! Door bezoekjes aan onder andere Zwitserland, Roemenië, Kroatië, Andorra en Zweden en de prachtige natuur die ik daar heb gezien, droom al jaren van een reis naar Nieuw-Zeeland, Canada en Argentinië. Deze bestemmingen spreken me aan omdat wanneer ik foto’s zie van een van de drie dat ik meteen moet denken aan een van de eerdere (favoriete) reizen die ik heb gemaakt in bovengenoemde landen. De rust en sfeer die bijvoorbeeld hangt in de bergen, spreekt me zo aan omdat je zo echt tot jezelf kunt komen en ik extra kan genieten van de wereld die voor me ligt. Alle reizen die ik tijdens deze stage voorbij hoor komen, klinken als muziek in mijn oren!
+1