Reisspecialist
Eva Berendsen

Ieder land heeft een eigen verhaal en ik wil het hele boek lezen

Eva’s reisverhalen

Dat opgewonden gevoel als je je koffer inpakt, als je uit het vliegtuigraampje kijkt en alvast een glimp opvangt van de landschappen beneden. De uitgestrekte vlaktes, de kleurrijke dorpen en de azuurblauwe zee. Wie wonen daar en hoe leven ze samen?

Ieder land heeft een eigen verhaal en ik vind het geweldig om deze verhalen te ontdekken. Van kleurrijke steden tot indrukwekkende jungle, van imposante bergen tot tropische eilanden en van de authentieke keuken tot traditionele feesten... Ik ben altijd op zoek naar lokale ervaringen, kleinschalige accommodaties en verborgen parels. Zuid-Amerika heeft mijn hart gestolen, maar er valt nog zoveel te ontdekken in deze mooie wereld. Voor mij is reizen het fijnste dat er is en dat gevoel wil ik graag overbrengen aan iedereen.

Ieder land heeft een eigen verhaal en ik wil het hele boek lezen

Reizen is pure passie

Landenspecialist voor

Cuba

Noord & Zuid Amerika

Peru

Noord & Zuid Amerika

Eva Berendsen

Mijn favoriete hoogtepunten

Van Oost naar West

Cuba

Als je van Oost naar West Cuba rijdt, kom je langs de meest uiteenlopende plekken. Van salsa dansen op het plein in Trinidad tot sigaren rollen in Viñales, van relaxen op het strand tot hiken in Baracao en van oldtimers rijden in Havana tot traditionele festivals in Santiago de Cuba. Je komt prachtige plekken tegen, maar wat het land echt bijzonder maakt zijn de lieve en behulpzame mensen. Tijdens mijn reis sliep ik bij mensen thuis, in Casa Particulares. Hierdoor hoor je de mooiste verhalen, krijg je de beste insidertips en proef je het lekkerste eten. Wat ook uniek is aan Cuba is dat je echt terug in de tijd gaat. Oude auto's, geen internet, weinig supermarkten. Iedereen leeft op straat, danst op straat, eet op straat. Iedereen is vrolijk en geniet van het leven. In Cuba maak je van alles mee en kom je erachter dat je niet veel nodig hebt!

Een letterlijk hoogtepunt

Red Valley - Peru

Wil je Zuid-Amerika echt goed beleven? Dan is Peru perfect. Machu Picchu, koloniale steden, het Andes gebergte, de Amazone, felblauwe meren… Maar ook geweldig eten, mooie stranden, grappige lama’s en prachtige hikes. De meeste reizigers kennen de hike naar de gekleurde Rainbow Mountain, maar wist je dat er nog een hele vallei achter ligt? De hike naar de Red Valley was één van de hoogtepunten van mijn reis. Het is een tikkie uitdagender dan de hike naar de Rainbow Mountain want het is op 5053 (!) meter. Het uitzicht is verbazingwekkend en het beste is dat je de vallei bijna helemaal voor jezelf hebt. Een letterlijk hoogtepunt dus!

Ultiem vakantiegevoel

Colombia

Wist je dat Colombia 28 keer zo groot is als Nederland? Dit maakt het land mega divers. Je reist langs kleurrijke steden, groene koffieregio’s, mooie stranden vol palmbomen, idyllische eilanden, ruige jungle, droge woestijn, archeologische vindplaatsen en een prachtige onderwaterwereld. Je kunt er dagen hiken, maar ook lekker luieren. De Colombianen zijn vriendelijk en behulpzaam, het eten is er heerlijk en overal klinkt salsa en Spaanse reggaeton muziek. In Colombia krijg je echt dat vakantiegevoel waardoor je nooit meer naar huis wilt.
+4