Duurzaam reizen

Samen met jou zorgen wij er graag voor dat de lokale bevolking ook zoveel mogelijk mee profiteert van onze en jouw reizen. Wij creëren mooie ontmoetingen en belevingen en als je dat dan ook nog de lokale bevolking kunt steunen, is dat helemaal mooi. Samen duurzaam reizen.

Ons motto: Elke dag iets meemaken dat je nooit meer vergeet

Onze missie: wij dragen  bij aan een duurzame samenleving en verantwoorde lokale economische groei door middel van het uitvoeren van duurzame en sociaal verantwoorde toeristische activiteiten.

OutSight Travel is Travelife PartnerDit is een prijs ter erkenning voor de lange termijn inspanningen van Outsight Travel op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om voor deze certificering in aanmerking te komen moet je als reisorganisatie voldoen aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie.

 

  

 

Ook zijn wij trotse partner van  Trees for All, een Nederlandse organisatie welke ervaren is in om de CO2 uitstoot van onze reizen te compenseren via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Elk jaar doneren we samen met onze reizigers aan dit bijzondere project.

Samen met onze agenten in de meerderheid van onze bestemmingen werken we hard aan een duurzame wereld met impact voor de lokale bevolking, de dieren en het milieu. Neem bijvoorbeeld de excursie Soweto Tour in Zuid-Afrika of Actie in het oerwoud van Taman Negara in Maleisië. Vraag bij onze reisspecialisten na wat we kunnen betekenen voor jóuw volgende bestemming!

Lokale Experiences

Lokale experiences die het verschil maken. Eten en koken bij de lokale mensen thuis

In een groot aantal van  onze landen hebben we lokaal diner of lunch bij een familie thuis. Door een samenwerking met Resirest of via onze lokale agent steunen we de lokale familie en jij kunt genieten van een echte, authentieke maaltijd en kennis maken met de bevolking. Zo ontstaan de mooiste ontmoetingen en vriendschappen! 

Kleinschalige accomodaties

Net als overnachten in kleinschalige familie hotels of casa’s. Waar het kan, vermijden we de grote massa hotels. Een overnachting waar je écht contact hebt met een eigenaar & zijn familie maakt reizen zoveel leuker! En die ook nog de lokale omgeving kent en meeneemt of vertelt waar je de meest authentieke momenten kunt beleven. 

Kleine momenten

Het zijn de kleine momenten die het onvergetelijk maken, de highlights maar ook de best bewaarde geheimen. En die vind je je juist als je van de gebaande paden gaat. Ook hiermee steun je lokale chauffeurs en gidsen, de kleine ondernemers langs de kant van de weg of scholen. Al eens aan gedacht om niet in het hoogseizoen te reizen?  Juist in het voor-en naseizoen kun je de lokale bevolking een extra handje helpen! 

Diervriendelijke reizen

Diervriendelijk reizen. Uiteraard zijn we blij dat “olifantenritjes” of “zwemmen met dolfijnen” echt niet meer kunnen. In al onze programma’s zijn er wel ontmoetingen met dieren in Nationale Parken en kun je heerlijk genieten van een safaris maar uitganspunt blijft dat dieren in vrijheid moeten kunnen leven.  Zo vermijden we samen ongezonde situaties waar dieren de dupe van zijn. 

Lokale agenten

Samen  met onze lokale agenten steunen we lokale, duurzame projecten, waar zij samenwerken met vrijwilligers en  lokale communities. Zo beschermen, ontwikkelen en steunen we lokale inwoners op gebied van natuur, cultuur en economie en dragen we op deze manier bij aan een duurzame toeristische leef- en werkomgeving. 

DTO

We hebben het thema duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij OutSight. Het vormt een rode draad binnen de ontwikkeling van onze reisbelevingen.

OutSight Travel is trotse partner van Trees for All, een stichting die zich inzet voor het planten van nieuwe bomen, het herstel van bestaande bossen en het bewust maken van mensen van het belang van bomen. Lees snel meer over deze stichting en onze samenwerking.

Illegale souvenirs

Het is verboden om bedreigde dier- en plantensoorten (of delen daarvan) mee te nemen naar Nederland. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een handgesneden ivoren beeldje. Ondanks dat in het vakantieland gewoon op de markt of in een winkel te koop was, betekent niet dat je het zomaar mee mag nemen naar huis. Bij invoer in Nederland kan de douane dit in beslag nemen.

 

Souvenirs die je niet mee mag nemen naar Nederland:

  • exotische planten
  • apen, slangen, varanen en vele andere tropische dieren
  • koraal
  • siervoorwerpen van koraal of ivoor
  • lederwaren gemaakt van beschermde soorten
  • producten die gemaakt zijn van een schildpaddenschild (bijvoorbeeld haarkammen)
  • armbandjes gemaakt van olifantenhaar
  • traditionele Chinese medicijnen en pleisters (hierin zijn vaak delen van beschermde planten of dieren verwerkt)

De Douane heeft een handige app voor reizigers met informatie welke souvenirs je wel en niet mee kunt/mag nemen. 

CO2 compensatie

We willen graag samen met jou de CO2 uitstoot, die ontstaat door reizen, zoveel mogelijk reduceren en compenseren. We doen dit door samen te werken met een aantal toonaangevende organisaties in de reisbranche op het gebied van CO2 compensatie. Wij steunen Trees for All door bomen te kopen, die zij dan weer vervolgens ergens in de aarde zetten. Je kunt ervoor kiezen om een deel van jouw reis te compenseren, maar beter is natuurlijk als je alle onderdelen van de reis compenseert. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij South Pole.

Een andere manier van het reduceren van CO2 uitstoot, is om vaker de trein te pakken ipv het vliegtuig (bijvoorbeeld bij binnenlandse reizen), een rechtstreekse vlucht te nemen ipv een met overstap en liever één grote reis te maken dan een aantal kleinere.

Ben je benieuwd hoe de CO2 compensatie eigenlijk in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje.

Hieronder een selectie van organisaties waar je bij terecht kunt:

Bekijk ze, kies er één die je aanspreekt en ga ervoor! Met elkaar kunnen we onze CO2 uitstoot compenseren.

Dit zijn onze duurzame Experiences

01 04

Ontdek jouw droomreis