Duurzaam reizen

Samen met jou zorgen wij er graag voor dat de lokale bevolking ook zoveel mogelijk mee profiteert van onze en jouw reizen. Wij creëren mooie ontmoetingen en belevingen en als je dat dan ook nog de lokale bevolking kunt steunen, is dat helemaal mooi. Samen duurzaam reizen.

Ons motto: Elke dag iets meemaken dat je nooit meer vergeet

Onze missie: wij dragen  bij aan een duurzame samenleving en verantwoorde lokale economische groei door middel van het uitvoeren van duurzame en sociaal verantwoorde toeristische activiteiten.

Wij zijn betrokken partner van het Travellife programma. Een internationaal toonaangevend certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Samen met onze agenten in de meerderheid van onze bestemmingen werken we hard aan een duurzame wereld met impact voor de lokale bevolking, de dieren en het milieu. Neem bijvoorbeeld de excursie Soweto Tour in Zuid-Afrika of Actie in het oerwoud van Taman Negara in Maleisië. Vraag bij onze reisspecialisten na wat we kunnen betekenen voor jóuw volgende bestemming!

Lokale Experiences

Lokale experiences die het verschil maken. Eten en koken bij de lokale mensen thuis

In een groot aantal van  onze landen hebben we lokaal diner of lunch bij een familie thuis. Door een samenwerking met Resirest of via onze lokale agent steunen we de lokale familie en jij kunt genieten van een echte, authentieke maaltijd en kennis maken met de bevolking. Zo ontstaan de mooiste ontmoetingen en vriendschappen! 

Kleinschalige accomodaties

Net als overnachten in kleinschalige familie hotels of casa’s. Waar het kan, vermijden we de grote massa hotels. Een overnachting waar je écht contact hebt met een eigenaar & zijn familie maakt reizen zoveel leuker! En die ook nog de lokale omgeving kent en meeneemt of vertelt waar je de meest authentieke momenten kunt beleven. 

Kleine momenten

Het zijn de kleine momenten die het onvergetelijk maken, de highlights maar ook de best bewaarde geheimen. En die vind je je juist als je van de gebaande paden gaat. Ook hiermee steun je lokale chauffeurs en gidsen, de kleine ondernemers langs de kant van de weg of scholen. Al eens aan gedacht om niet in het hoogseizoen te reizen?  Juist in het voor-en naseizoen kun je de lokale bevolking een extra handje helpen! 

toekan

Diervriendelijke reizen

Diervriendelijk reizen. Uiteraard zijn we blij dat “olifantenritjes” of “zwemmen met dolfijnen” echt niet meer kunnen. In al onze programma’s zijn er wel ontmoetingen met dieren in Nationale Parken en kun je heerlijk genieten van een safaris maar uitganspunt blijft dat dieren in vrijheid moeten kunnen leven.  Zo vermijden we samen ongezonde situaties waar dieren de dupe van zijn. 

Lokale agenten

Samen  met onze lokale agenten steunen we lokale, duurzame projecten, waar zij samenwerken met vrijwilligers en  lokale communities. Zo beschermen, ontwikkelen en steunen we lokale inwoners op gebied van natuur, cultuur en economie en dragen we op deze manier bij aan een duurzame toeristische leef- en werkomgeving. 

DTO

We hebben het thema duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij OutSight. Het vormt een rode draad binnen de ontwikkeling van onze reisbelevingen.

OutSight Travel is trotse partner van Trees for All, een stichting die zich inzet voor het planten van nieuwe bomen, het herstel van bestaande bossen en het bewust maken van mensen van het belang van bomen. Lees snel meer over deze stichting en onze samenwerking.

Dit zijn onze duurzame Experiences

01 05

Ontdek jouw droomreis